BAFRA’DA BIÇAKLAR KURBAN BAYRAMI İÇİN BİLENİYOR

Gelişen teknoloji, endüstrileşme ve küreselleşme süreci mesleklerin ekonomi içindeki pazar paylarını azaltmıştır.

A+A-

Gelişen teknoloji, endüstrileşme ve küreselleşme süreci mesleklerin ekonomi içindeki pazar paylarını azaltmıştır.

Bu durum, genç nüfusun başka iş kollarına yönelmelerine sebep olmakla birlikte zanaatçıların yeni çıraklar yetiştirememeleri neticesini doğurmuştur.
Bafra İlçesinde Kurban Bayramına sayılı günler kala başta kurban bayramında kullanılacak  bıçaklar olmak üzere satır ve kıyma makinesi bıçakları bıçak bileyicileri tarafından bilenmeye devam ediyor.
Kurban Bayramı'na 3 gün  kala  Bafra'da başta seyyar ve bıçakçılarda yoğunluk artışı yaşanıyor. Kurban kesecek vatandaşlar tarafından  getirilen körlenmiş veya kesmeyen bıçaklar usta bıçak bileyicileri  tarafından özenle bileniyor.
Bıçak Bileyici ustası Halit Yücesan yaptığı açıklamada,’’Kurban Bayramı'na sayılı günler kala  kurban kesecek olan vatandaşlarımız başta olmak üzere, kasaplar da kıyma makinelerinin bıçaklarını biletmek için  gelmektedirler. Bıçaklarını bileyecek vatandaşların bayramın gelmesini beklememeleri gerekmektedir.
Vatandaşlar  hiç beklemesin işlerini son güne bırakmasın, gelsin bıçaklarını biletsin. Kurban Bayramı'na 3 gün gibi kısa süre kaldı. Bilediğimiz bıçaklar dan ebatına göre ücret talep ettiklerini belirten Özellikle bıçak bileme işi arefe gününe bırakılmamalıdır.’’diyerek sözlerini tamamladı.

bafrada-bicaklar-kurban-bayrami-icin-bileniyor-3.jpgbafrada-bicaklar-kurban-bayrami-icin-bileniyor2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.