BAFRA'DA BERAT KANDİLİNE ÖZEL PROGRAM

BAFRA'DA BERAT KANDİLİNE ÖZEL PROGRAM

Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının habercisi Şaban ayının 15. Gecesi Berat Kandili dolayısıyla Bafra İlçe Müftülüğü, Gaziosmanpaşa Cami'nde özel bir kandil programı düzenledi.

A+A-

Programda İlçe Müftüsü Necmettin Kayar  günün önemine binaen yaptığı vaazda Berat konusunda vatandaşlara bilgiler verdi. Müftü Kayar; Bizleri bu geceye kavuşturduğu için Rabbimize ne kadar hamd ü sena etsek ve şükretsek azdır. Her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı, rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandili, bizlere manevi bir nefes aldırma, kendimize dönme, tefekkür etme, kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı ayırt etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Bu rahmet gecelerinde, Cenab-ı Hakk’la olan ilişkilerimizi yeniden güzelleştirme, zaman zaman ihmal ettiğimiz kulluğumuzun farkına varma, kendimize çeki düzen verme fırsatı buluruz

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür.
 Bu gece vesilesiyle her türlü fitne ve fesattan kendimizi beri kılmalıyız. Günahlarımızın beraatı ancak misakımızı hatırlayarak ahdimize uygun olamayan davranışlarımızdan vazgeçerek Rabbimizin mağfiretiyle gerçekleşir. Bu gece mağfiret gecesi, bugün rahmetin tecelli edeceği gündür.
Gündelik hayatın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, bir kandil olması dileğiyle aziz milletimizin ve bütün İslâm âleminin Beraatına vesile olmasını gönülden temenni ediyorum. dedi.

Gazi Osmanpaşa camiini  dolduran Bafralılar Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve Mevlid-i Şerif’in okunması ile gecenin manevi atmosferini derinden hissetti.
 

1-732.jpg

2-729.jpg

3-612.jpg

4-429.jpg

5-291.jpg

6-205.jpg

7-141.jpg

9-068.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.