Bafra'da Bayramda Hava Nasıl Olacak?

Bafra'da Bayramda Hava Nasıl Olacak?

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nda hava durumu araştırmaları da başladı. Yapılan son değerlendirmelere göre Karadeniz genelinde bayramda hava sıcaklığı azalacak.

A+A-

eteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Samsun Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Bölgesi yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisine girecek. İşte, konuya dair son tahminler...

 

Hava sıcaklığının, cuma ve cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hissedilir derecede (8-12) azalacağı, mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceği öngörülüyor.

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemin, yarın Karadeniz Bölgesi çevrelerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor.

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemin, yarın Karadeniz Bölgesi çevrelerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor.

Vatandaşlardan, oluşması muhtemel su baskını, yıldırım, sel ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması isteniyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, etkili olan sıcak hava dalgasının yarından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Samsun,Sinop,Amasya, Ordu Trabzon ve Artvin'de 10-15 derece azalacağı öngörülüyor.

SAMSUN İÇİN TAHMİN EDİLEN BAYRAM HAVA DURUMU

Hafta sonu ve Ramazan Bayramı'nın 1.Günü boyunca da yağışların Samsun'da Sağanak şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hissedilen hava sıcaklığı 10-16 derece olacak.Ramazan Bayramı'nın 2.günü yükselmesi beklenen hava sıcaklıklarının Parçalı Bulutlu 9-18 derece olması tahmin ediliyor.

 

Ramazan Bayramı'nın 3.günü Parçalı Bulutlu olması tahmin edilen sıcaklık değerlerinin 11-19 derece olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının bölge genelinde hissedilir derecede azalacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hava sıcaklıkları, cumartesi gününden itibaren, Ramazan Bayramı boyunca 10-15 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın, yarın güneyli yönlerden, cuma gününden itibaren de kuzeyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli, yüksek kesimlerde ise fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.