BAFRA'DA BALIK BOLLUĞU BEREKETİYLE  YAŞANIYOR

BAFRA'DA BALIK BOLLUĞU BEREKETİYLE YAŞANIYOR

Samsun'un Bafra İlçesinde 1 Eylül’de sonra eren av yasağının ardından, Vira Bismillah diyerek Karadeniz’inin açıklarına açılan

A+A-

Bafralı, Alaçamlı ve Yakakent’li balıkçılar, ağlarına takılan binlerce palamudun yanı sıra Çinakop, barbun, yerli hamsi,mezgit, istavrit ve diğer balık çeşitleriyle kıyıya geri dönüyorlar.

Ülkemiz genelinde denizlerimiz de Balıkçılıkla  uğraşanlar 1 Eylül'den itibaren kalkan Av yasağının ardından Zonguldak,Ordu,Trabzon, 19 Mayıs Dereköy,Yakakent ve Sinop kıyılarından denize bir umutla açılan balıkçılar kıyıya bol miktarda başta bu sezonun kralı olan Palamut olmak üzere Çinakop,az da olsa yerli Hamsi,Mezgit, İstavrit, Barbun ve diğer balık çeşitleriyle  geri dönmeye devam ediyorlar ve tezgahlarımız balık çeşitliliklerimizle şenlenmeye devam ediyor.

Şuan bol miktarda balıkçıların ağlarına bol miktarda takılan başta balıkçıların,satıcıların ve vatandaşların yüzünü güldüren palamut avlanmaya çıkan balıkçıların ağlarına bol miktarda takılmaya devam ediyor.Bu tutulan bol miktarda Palamudun  bir kısmı başta Dereköy, Yakakent, Alaçam’'a, Bafra’ya ve Türkiye'nin çeşitli İl ve İlçelerine Yakakent’ten dağıtımı yapılıyor,kimi balık fabrikaları da yoğun bir ilgi gösteriyorlar.

Bafra’'da tezgahlarda bollaşan palamut’un  tanesi iriliğine göre 400 - 500 gram 10 TL, 700 - 800 gramı ise 12.50 kuruşa, alıcı bulurken, Çinakop 20 -25 TL, şu an balıkçılarımızın ağlarına nadirde olsa takılan Yerli Hamsi iriliğine göre 10 -20 TL, İri Mezgit kilosu 15 - 20 TL,  TL, İstavrit 7.50 ile 10 TL,  Barbun 15 - 20 TL, Deniz Çuprası 25 - 30  TL ve Deniz Somunu  20- 25 TL 'den balıkçıların tezgahlarında yerini almaya süslemeye devam ediyor. Fiyatlar tam olarak rayına vatandaşın istediği gibi oturmadı.

 " Bu Sezon Palamut Bolluğu Yaşıyoruz "  

Bafra balık arastasında yıllardır balıkçılık yapan Gönlübol Balıkçı işletme sahibi Kazım Yıldırım ;Geçen sezona göre bu yıl 1 Eylül'den itibaren av sezonun yasağının kalkmasıyla birlikte Denize açılan Balıkçı kardeşlerimiz kıyıya boş dönmüyorlar ağlarına bol miktarda Palamut olmak üzere diğer balık çeşitlerini avlayarak kıyılara dönüyorlar. Gerçekten bu sene balık sezonu bereketli ve hızlı başladı  ve şuana kadar devam ediyor. Balıkçılarımızın ağlarına başta  bol miktarda ağlarına takılan Palamut, Çinakop, Yerli Hamsi, Barbun, Mezgit ve İstavritle geri dönmeye devam ediyorlar, bu durum hem balıkçıları hem de vatandaşları fazlasıyla memnun etmeye devam ediyorlar.

Yıldırım, buda bizlere gösteriyor ki Karadeniz bu yıl bereketliğini ve cömertliğini  fazlasıyla göstermeye devam eder inşallah.Denize açılan balıkçı kardeşlerimiz öncelikle Palamudun bol olduğu her fırsatta dile getiriyorlar. Şu an Palamut bol ama fiyatlarında fazla düşüş olmadı nedeni ise boy ve kilolarında artış olduğundan dolayı  Palamudun tanesi iriliğine göre 10 TL ile 15 TL arasında gidiyor. Bizleri sadece kara kara düşündüren ise Palamut’un bolluğundan dolayı bu sene bir ihtimal hamsinin az olacağını tahmin ettiklerini belirten balıkçı Kazım Yıldırım, Zonguldak, Ordu,Trabzon, Sinop,Yakakent, 19 Mayıs Dereköy ve Samsun kıyılarına  kadar palamut bolluğu yoğunluğu yaşıyoruz. Düşündüğümüz gibi Palamudun bolluğu bizlere tecrübe olarak  hamsinin az olacağını gösteriyor.İnşallah yanılırız, bu senede yerli hamsi konusun da sıkıntı yaşamayız,çünkü geçen sezon iyi başlayıp sezonu götü bitirmiştik yerli hamsi ile. Balık bolluğu fiyatları da aşağı çekerek olumlu etkiliyor” diye konuştu. Ne Kırmızı Et, Ne Kıyma nede Tavuk eti, biz diyoruz ki balık eti yiyin. Vatandaşın balık hasreti, özlemi tam  7- 6 ay sonra sona ermesiyle birlikte tezgahlara hücum ettiler. Vatandaşlarımız tam anlamıyla enerji sağlık deposu olan Balık etini özlediklerinden dolayı haftada en az 3 kez sofralarına alıp ailesiyle doyasıya sağlık deposu olan balık tüketiyorlar dedi.

bafrada-balik-bollugu-bereketiyle--yasaniyor2.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.