Bafra'da Aynalı Çeşmenin Aynalarını Kırdılar

Bafra'da Aynalı Çeşmenin Aynalarını Kırdılar

Bafra'nın hareketli bir yerleşme alanı olan İshaklı Mahallesi'nde yer alan Aynalı Çeşme'nin sürekli olarak en azından bir adet aynasının kırılması; mahalle sakini vatandaşları bezdirme noktasına getirdi.

A+A-

Çocuklar mı ya da yetişkinler tarafından devamlı aynalarına zarar verilen, kırılan Aynalı Çeşme'nin; İshaklı Mahallesinin tarihî bir simgesi, sembolü olurken; bu şekilde aynaların taş ya da başka cisimlerle kırılıp, çirkin bir görüntü vermesi, vatandaşların tepkisine yol açıyor.
Yetkililer ve vatandaşlar; aynaların kırıldıkça devamlı değiştirmelerine karşılık, yine de kırılmasının bir türlü önüne geçemediklerini belirtip, özellikle mahalle bekçilerinin bu olayı yakın takibe alınması görüşünde birleşiyorlar.
AYNALI ÇEŞME' NİN TARİHÇESİ ( Kaynak: Ahmet Faruk Urfalı- Bafra haber )
Bafra Aynalı Çeşme İshaklı Mahallesi’ndedir. Tarihi değeri olmayan bu çeşmenin üzerinde 1945 yazmaktadır.
Üzeri kemer şeklinde olan bu çeşmenin önünde de taştan yalağı vardır. Bu çeşmenin özelliği o yıllarda civarda bulunan kar kuyularının altında olmasından dolayı tatlı su akmasıdır.
1949-50’li yıllarda Mübaşir Fahrettin Zengin’in babası Ali Dayı evlere buradan eşek ile tatlı su getirir ve küplere boşaltırmış. O yıllarda Bafra’nın tatlı su ihtiyacını karşılayan çeşmelerden bir tanesi de bu Aynalı Çeşmedir. "
Haber : Oktay ZERRİN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.