Bafra’da 29 Ekim Kutlamaları

Bafra’da 29 Ekim Kutlamaları

Bu sene Bafra Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in 94. Yıl Dönümü Bafra Kent Meydan’ında kutlandı.

A+A-

foto-galeri-067.gif

Bu sene Bafra Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in 94. Yıl Dönümü Bafra Kent Meydan’ında kutlandı. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, halkın ve programa katılan öğrencilerin bayramını kutladı ve Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in günü anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından başladı.

Türkel ‘’ Bu gün, Cumhuriyetimizin ilanının 94. Yılını birlikte kutlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Bu büyük Bayram herkese kutlu olsun. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘’Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet iradesidir.’’diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir.’’

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin, ‘Vatan Destanı’ şiiri, Cumhuriyetin Türk Kadınına Kazandırdıkları’ adlı konuşma, ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Koruduk’ adlı oratoryum,  Atakum Belediyesi’nin halk oyunları ve Atatürk Anadolu Lisesi’nin koro dinletisi ile son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bafra’da-29-ekim-kutlamalari.jpgbafra’da-29-ekim-kutlamalari-001.jpgbafra’da-29-ekim-kutlamalari-002.jpgbafra’da-29-ekim-kutlamalari-003.jpgbafra’da-29-ekim-kutlamalari-004.jpgbafra’da-29-ekim-kutlamalari-005.jpgbafra’da-29-ekim-kutlamalari-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.