BAFRA'DA 2.EKOLOJİK YEREL TOHUM VE YAŞAM ŞENLİĞİ

BAFRA'DA 2.EKOLOJİK YEREL TOHUM VE YAŞAM ŞENLİĞİ

Bafra Günden güne yok olan yerel tohumlarımızı yaşatmak için ilkini geçen yıl yapılan Bafra Ekolojik Tohum ve Yaşam ve Tohum Şenliği"ni, ikincisine hazırlanıyor.

A+A-

Binlerce yıldır ekilen genetiği bozulmamış atalık ve yerel tohumları çoğaltarak paylaşmak ve yaşamalarına katkı sağlamak amacı güden şenliği Bafra Belediye başta olmak üzere, Bafra Kaymakamlığı,19 Mayıs Üniversitesi, Bafra Ziraat Odası Başkanlığı, Bafra Yeşil Küre Organik Tavuk ve Yumurta Üretim ve Ulusal Tohum Takas Merkezi destekliyor.

 

Bölgemizde organik ve temiz gıdaya ulaşacak çalışmaları sürdürerek bölgemizde yaşayan bir Tohum Merkezi oluşturmayı hedefleyen şenliğe çok sayıda çiftçinin katılması bekleniyor.

 

Ekolojik Tohum ve Yaşam ve Tohum Şenliğinin bölgemizdeki köylülerimize ve küçük çiftçilerimize büyük destek sağlayacağının altını çizen organizasyon sorumluları doğaseverleri, organik ve yerel tohum gönüllülerini şenliğe davet ediyorlar.

 

Organik Tarım Teknikerleri Derneği organizatörlüğünde yapılacak şenlikte yerel ürün stantlarının yanında yerel yemek yarışmaları da yapılacak.

31 Mayıs cumartesi günü 12.00 – 20.00 saatleri arasında Ali kale Turistik Tesisleri Çamlık mevkiinde gerçekleştirilecek Ekolojik Tohum ve Yaşam ve Tohum Şenliğinde; Yerel Ürün Standları, Yerel Yemek Yarışmaları, Yöresel müzik ve folklor, Yerel Tohum ve Fide Takası gibi etkinlikler yer alacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum