Bafra'da 15 Temmuz Gecesi

Bafra'da 15 Temmuz Gecesi

Samsun’un Bafra ilçesinde ’15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik’ günü etkinlikleri görkemli açılış ile start aldı.

A+A-

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü Bafra Cumhuriyet meydanında Mehteran takımının gösterisi ile başladı, daha sonra Bafra Protokolü mehteran takımı Atatürk Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanına geldi. Meydan da halkı selamlayan protokol daha sonra 15 Temmuz gecesi Anadolu Ajans muhabirlerinin 15 Temmuz gecesi çekilen resimlerinin sergisini gezdi. 
Kuran-I Kerim tilaveti ile başlayan program Bafra Belediye Başkanının açılış konuşması ile devam etti. Zihni Şahin konuşmasında, ‘Darbe girişimi muhtaralar eylül ayında oluyordu,  27 Mayıs’ta da oldu fakat bu sefer 15 Temmuz gecesi yapılmaya kalkışıldı. Devleti yıkma adına demokrasiye, cumhuriyete ve tüm insanlık değerlerine darbe vurma adına ülkemizde bir darbe girişimi olmuştur. 
Çok şükürler olsun ki Cenab-ı Allah’ın da yardımıyla darbe girişimi sonuçsuz kalmıştır diyerek Askeri komutanların büyük çoğunluğunun darbeye karşı olması bunların başarısız olmasında önemli rol oynamıştır’ dedi.
Zihni Şahin’in konuşmasının ardından söz alan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise şunları söyledi, 15 Temmuz gecesi ülkemizi milletimizi demokrasimizi Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizin yok etmek isteyen vatan hainleri Harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır düşmanın harp sahasında bile yapmadığı yapamadığı alçaklığı bu asker görünümlü 35 Haşhaşi Aziz milletimize reva görülmüştür. Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz bu vatan hepimizin vatanımızı seviyorsak milletimizi seviyorsak işimizi iyi yapacağız Vatanımıza devletimize demokrasimize her şartta durumda sahip çıkacağız bu güzel ülke artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür Şairin dediği gibi Tasalanma Yiğidim zaman bizden yanadır külümüzden yükselen Duman bizdenYanadır son durak son ilahi Ferman bizden yanadır Dünya düşman olsada iman bizden yanadır’ dedi.
Konuşmaların ardından Milli Birlik ve Demokrasi günü çeşitli etkinlikler devam ediyor.

1-501.jpg2-464.jpg3-393.jpg4-262.jpg5-166.jpg7-057.jpg6-102.jpg9-025.jpgimg_8131-10.jpg12-014.jpg13-008.jpg14-008.jpg15-006.jpg17-007.jpg18-003.jpg19-003.jpg20-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.