Bafra'da 15 Temmuz

Bafra'da 15 Temmuz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hain darbe girişiminin 4. yılında şehitleri anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Bafra’da da gerçekleştirildi.

A+A-

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı,Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve  AK Parti İlçe Başkanı Av.İbrahim Semiz’den oluşan heyet, Bafra Muharip Gaziler Derneği, Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı, Şehit Aileleri Derneği ile birlikte ilçedeki Şehit ailelerini ziyaret etti.

Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediye Başkanlığını tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan etkinlere Bafralılar yoğun ilgi gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamsında gündüz saatlerinde asri mezarlıkta bulunan Bafra şehitliği ziyaret edilerek Kur’an-Kerim okundu ve dualar edildi.

Düzenlenen programa ellerinde Türk bayrakları ile gelen vatandaşlar kurulan stantlarda korana virüs önlemleri kapsamında ateşleri ölçüldükten ve maske kontrolü yapıldıktan sonra alana girdi.

Bafra Belediyesi alanda farklı noktalara dezenfektan aparatları yerleştirdi ve maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Etkinlikte kılınan akşam namazının ardından konuşan Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "15 Temmuz demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın direnişi hak ve özgürlüklerin zaferidir. Milli iradenin zaferidir, demokrasinin zaferidir. Hakla batılın savaşı sonucunda halkın galip gelmesidir. 15 Temmuz milletimizin, ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıktığının en önemli göstergesidir" dedi.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen de, "4 yıl önce bugün sırtımıza saplanmak istenen hançer, milletimizin öngörüsü ile durdurulmuş, cesareti ile yok edilmiştir. Büyük Türk milletinin devletine ve seçilmiş hükümetine sadakati bir kez daha tescil edilmiştir. Bu nedenle 15 Temmuz 2016'da yaşanan, 251 vatandaşımızın şehit olması ile neticelenen hain darbe kalkışmasının unutturulmaması gerekir. 15 Temmuz bir destandır. Korkusuzca ölüme atılan, tankın altına tereddüt etmeden yatanların destanıdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı ise; “4 yıl önce bu millet kahraman ordumuzun içerisine sızmış hain Fetö terör örgütüne karşı bir destan yazmıştır. Bizler bu akşam burada bu destana tekrar şahitlik ediyoruz. Söz konusu hain Fetö terör örgütü halkın iradesine milletimizin parasıyla alınan silahları yine milletimize çevirecek, hiçbir darbe girişiminde olmayan TBMM’ni bombalayacak kadar ihanet içine düşmüşlerdir. Buna rağmen milletimiz başka hiçbir millette olmayacak bir kararlılıkla bu ihanetin üstesinden gelmiştir. Çünkü Vatan milletin, irade milletindir” Dedi.

Saat 21.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması naklen verildi. Ardından 15 Temmuz videolarının gösterimi ile devam programda Kur'an-ı Kerim okundu. Kur'an tilavetinin ardından İlçe Müftülüğü ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle, öğrencilerin okuduğu şiirler,15 Temmuz’u anlatan video gösterimleri ile program devam etti.

Bafra Belediyesi tarafından oluşturulan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin anlatıldığı resim sergisi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Bafra Belediyesi etkinliklerin düzenlendiği 15 Temmuz Demokrasi meydanında kurulan stantlarda korona virüs salgınına karşı ateş ölçümü ve maske dağıtımının yanında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulundu. 
bafrada-15-temmuz-1.jpgbafrada-15-temmuz-5.jpgbafrada-15-temmuz-8.jpgbafrada-15-temmuz-10.jpgbafrada-15-temmuz-13.jpgbafrada-15-temmuz-14.jpgbafrada-15-temmuz-17.jpgbafrada-15-temmuz-24.jpgbafrada-15-temmuz-26.jpgbafrada-15-temmuz-27.jpgbafrada-15-temmuz-28.jpgbafrada-15-temmuz-32.jpgbafrada-15-temmuz-33.jpgbafrada-15-temmuz-36.jpgbafrada-15-temmuz-37.jpgbafrada-15-temmuz-39.jpgbafrada-15-temmuz-43.jpgbafrada-15-temmuz-45.jpgbafrada-15-temmuz-46.jpgbafrada-15-temmuz-63.jpgbafrada-15-temmuz-64.jpgbafrada-15-temmuz-65.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.