Bafra Ülkü Ocakları "Ülkücü Hareket Sohbetleri" Başladı...

Bafra Ülkü Ocakları "Ülkücü Hareket Sohbetleri" Başladı...

Bafra Ülkü Ocakları'nın her hafta tertip edeceği Ülkücü Hareket Sohbetleri'nde bu hafta, Türkav Bafra Şube Başkanı, Eğitimci Sami Keskin'in anlatımlarıyla "Dünden Bugüne Ülkücü Kuruluşlar" konuşuldu.

A+A-

Bafra Ülkü Ocakları'nın her hafta tertip edeceği Ülkücü Hareket Sohbetleri'nde bu hafta, Türkav Bafra Şube Başkanı, Eğitimci Sami Keskin'in anlatımlarıyla "Dünden Bugüne Ülkücü Kuruluşlar" konuşuldu.  

Program Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Ceyhan Düzgün'ün açılış konuşmasıyla başladı. 

Konuya öncelikle millet ve milliyetçilik tarifi ile başlayan Keskin, " Ernest Renan’ın 1890’larda yaptığı tarife göre, millet; “ortak geçmişi olan ve birlikte yaşama arzusu gösteren insan topluluğudur.” Renan’ın bu tarifi, dünyadaki bilim insanlarınca en kısa ve özlü tanım olarak kabul görmüştür.

Milliyetçilik ise kısa, basit ve öz olarak, “ferdin mensubiyet duyduğu kendi milletine ve onun değerler manzumesine, aşkla, imanla bağlanması ve bu değerleri yüceltmek için çaba göstermesi” şeklinde ifade edilebileceğini belirtti. 

Akabinde ise konuşmasına Ülkücü Kuruluşların tarihsel süreçteki oluşumlarına değinerek devam eden Keskin, "Milliyetçi dünya görüşünü benimsemiş siyasetçiler, Başbuğ Alparslan Türkeş Bey'in siyaset sahnesine çıktığı tarihe kadar aktif partileşme sürecini başarıyla tamamlayamamışlardır. Milliyetçiler çeşitli siyasi partiler içinde, sivil toplum kuruluşları etrafında ve ayrıca entelektüel çalışmalar çerçevesinde faaliyette bulunmuşlardır. 1963'te Hindistan sürgününden dönen Alparslan Türkeş, Türk siyasi hayatının liberal-muhafazakâr, popülizm ile materyalist-komünist jakobenizme boğulduğunu gördükten sonra, milleti bu çıkmaz sokaktan kurtarmak için siyasete atılmayı bir mecburiyet telakki etmiştir.

Bu maksatla 22-23 Şubat 1964'te yapılan CKMP Kongresi'nde başta Dündar Taşer olmak üzere diğer arkadaşlarıyla birlikte bu partiye katılmış ve kısa süre içinde partide etkin bir konuma gelerek 1965'te yapılan CKMP Büyük Kongresi'nde Genel Başkan seçilmistir. Yeni Genel Başkanıyla birlikte CKMP'nin 1965'ten sonraki çalışmaları bir program ve teşkilat inşa etme ve benimsetme çabalarına odaklanmıştır. 1970'li yıllar ise yeni bir isim ve imajla birlikte, kendini bütün milliyetçi camiaya kabul ettirme ve kitleselleşme sürecini kapsamaktadır. 

24-25 Kasım 1967 tarihindeki CKMP Kongresinde "9 Işık" olarak tanımlanan yeni doktrin, parti teşkilatına ayrıntılı olarak tanıtılmış ve parti programının çerçevesini belirlemiştir. Daha sonraları ise kamu kurum ve kuruluşlarında, işçi, memur oluşumlarında daha aktif bir yapılanmaya gitmek adına vakıf ve sendikaların kurulduğunu" ifade etti. 

Burada özellikle TÜRKAV'ın kurulma aşamasına değinen Keskin konuşmasında, "Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nın 1989'da kurulduğunu, 1992 yılında ise  memur sendikacılığının kutup yıldızı olan  Kamu-Sen ve ona bağlı olarak, Türk Eğitim Sen, Türk Sağlık Sen, Türk Büro Sen, Türk Haber Sen, Türk Yerel Hizmet Sen, Türk Kültür Sanat Sen, Türk İmar Sen, Türk Tarım Orman Sen, Türk Ulaşım Sen, Türk Enerji Sen, Türk Diyanet - Vakıf Sen'in faaliyete geçtiğini, ayrıca bir diğer önemli husus olarak da  Avrupa ve Amerika'da faaliyet gösteren Türk Federasyonlarının da unutulmaması gerektiğini" ifade etti. 

Ayrıca Alparslan Türkeş Bey'in, "Ben sizi sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye, rüşvet ve hile ile çiğnenen, çiğnetilen hukuk düzenlerine, ahlaktan mahrum bir hürriyete, tefeciliğe, karaborsaya yer veren bir ekonomiye çağırmıyorum. Türklük gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa, birliğe, kardeşliğe, kısaca; Hak yolu, Hakikat yolu, Allah yoluna çağırıyorum." sözünü hatırlatan konuşmacı Sami Keskin Ülkücü Hareket bünyesindeki tüm kuruluşlarda yöneticilik yapan herkesin bu şiara uygun hareket etmesi gerektiğinin de özellikle altını çizdi. 

 

Vakıf ve tüm kuruluşların ülkenin her il ve ilçesinde aktif olarak teşkilatlandığını ve faaliyet gösterdiğini belirten Türkav Başkanı Keskin, Ülkücü Hareket'in büyük bir okyanus olduğunu kendisine ait olmayanı öyle veya böyle bir gün dışarı attığını ifade etti. 

 

Sohbetin bitiminde söz alan MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, teşkilatların böyle bir programda bir araya gelmesini çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, sohbeti gerçekleştiren Sami Keskin'e ve  programı tertip eden Bafra Ülkü Ocakları Başkanı'na ve Yönetimine teşekkür etti.

 

bafra-ulku-ocaklari-ulkucu-hareket-sohbetleri-basladi.jpgbafra-ulku-ocaklari-ulkucu-hareket-sohbetleri-basladi-001.jpgbafra-ulku-ocaklari-ulkucu-hareket-sohbetleri-basladi-002.jpgbafra-ulku-ocaklari-ulkucu-hareket-sohbetleri-basladi-003.jpgbafra-ulku-ocaklari-ulkucu-hareket-sohbetleri-basladi-004.jpgbafra-ulku-ocaklari-ulkucu-hareket-sohbetleri-basladi-005.jpgbafra-ulku-ocaklari-ulkucu-hareket-sohbetleri-basladi-006.jpgbafra-ulku-ocaklari-ulkucu-hareket-sohbetleri-basladi-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.