BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 93 yaşında. Cumhuriyetimizin 93. yaşı kutlu olsun. Bu vesileyle cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

A+A-

Bin bir zorluk ve yoksulluk içinde kurulan Cumhuriyetimizin gurur ve onurla yaşatılması bu aziz milletin evlatlarının boynunun borcudur. Ancak, ecdadımızın bizlere emanet ettiği cumhuriyet ve onun kazanımlarının korunması noktasında gerekli hassasiyetin gösterildiğini söylemek oldukça zor. Özellikle Atatürk ve onun ilkelerine, kurucu iradenin değerlerine ve Cumhuriyetin kazanımlarına karşı bazı şer güçlerin savaş açtıkları, onu değersizleştirmek için onun yaşamı ve getirdiği yenilikler üzerinden sorumsuzca eleştirildiği hatta ona hakarete varan ifadelerle saldırıldığı görülmektedir. Biz biliyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni hazmedemeyenlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ilkeleri ile olan mücadeleleri hiç bitmeyecektir. Ancak Türk çocuğu ve gençliği bunun farkındadır ve Türkiye Kamusen , Türk Eğitim-Sen Atatürk’ü ve onun aziz hatırasını yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya kararlıdır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır!

Ülkemiz, gerek içten gerekse dıştan abluka altına alınmaya çalışılmakta bize nefes veren, bize hayat veren damarlarımız kesilmeye çalışılmaktadır. Sınırlarımızdaki ateş, yurdumuzun içine sokulmaya çalışılmakta, yurdumuzun dışında yaşananlara kayıtsız kalmamız istenmektedir. Devletimiz, çok uluslu güçlerin maşaları olan DAEŞ, PKK-PYD ve FETÖ ile sıkıştırılmaya çalışılmakta, bölgemiz yeniden şekillendirilirken tıpkı geçmişte, Misak-ı Millî sınırlarımız içinde olan Kerkük, Musul’da yapıldığı gibi bu terör örgütleri ile enerjimizi tüketmeye çalışmaktadırlar. Türk Milleti çok uluslu bu oyunların farkındadır ve sınırlarımız ötesinde bizi ve soydaşlarımızı yakından ilgilendiren olaylarda bir oldubittiye müsaade etmemelidir.

Bu buhranlı ve zor günlerde millî birliğimize ve kimliğimize sıkı sıkıya sarılmak, cumhuriyetimiz ve millî emanetlerimizi yaşatma arzumuzu canlı tutmak en iyi yol ve çözümdür. Gerek kamuda gerekse başka alanlarda ayrıştırıcı, ötekileştirici nefret söylemlerinden uzak durulmalı, kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek daha nice yıllar bu coğrafyada bağımsız bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak yaşama iradesine sahip olmalıyız. Biz inanıyoruz ki millet olma şuurumuz devam ettiği müddetçe gerek içte ve gerekse dıştaki şer odakların bizimle ilgili hesapları her zaman bozulacaktır, tıpkı 29 Ekim 1923’te olduğu gibi.

Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, cumhuriyetimiz, bağımsızlığımız için mücadele ederken şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bilsinler ki emanetleri emin ellerdedir!

                                                                 Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Temsilciliği adına

                                                                                     Hakan Eroğlu

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.