Bafra TSO’ dan Genel Hijyen Eğitimi

Bafra TSO’ dan Genel Hijyen Eğitimi

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Ekmek ve Ekmek çeşitleri üretimi ve satışı yapan firmaların temsilcilerinin katıldığı “Genel Hijyen Eğitimi” programı Bafra TSO da gerçekleşti.

A+A-

 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen “Genel Hijyen Eğitimi” programında atılımcılara eğitim vermek üzere Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cihan Eroğul, Ziraat Mühendisi Elif Günaydın, Ziraat Mühendisi Ayfer Vahapoğlu ve Gıda Mühendisi Sema Buran katıldı.

Ayrıca programa Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özen de katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun yaptığı açılış konuşmasında “2012/2 No'lu Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 2 numaralı ekinin 10 uncu maddesi "Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar” denmektedir.

Yayınlanan bu tebliği ile anlıyoruz ki gelişen ve değişen ülkemizde Avrupa Birliği standartlarına gelebilmek için bu tür eğitimler ve belgelerin önemi oldukça büyüktür. Bu tip belgeleri olmayan firmaların iş yapmaları ileriki süreçlerde zorlaşacaktır” şeklinde konuşarak katılımcılara alacakları eğitimde ve çalışmalarında başarılar diledi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Cihan Eroğul konuşmasında ekmek çeşitleri ve özellikleri, ambalajlanması, taşınması, satışı, satışa sunulan yerleri ile denetimleri hakkında bilgiler verdi.

Eroğul“ Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler; sadece bu Tebliğin hijyen ile ilgili kriterlerini karşılayan yerlerde piyasaya arz edilir. Kasap, manav ve  pazar gibi yerlerde piyasaya arz edilemez. Açıkta ekmek satılamaz.

Ayrıca Tebliğ kapsamında yer alan ürünleri tüketiciye arz eden yerler; tam buğday ekmeği ve/veya tam buğday unlu ekmek ve/veya kepekli ekmek de bulundurmak zorundadır” dedi.

Ziraat Mühendisi Elif Günaydın Hijyen eğitiminde, “İyi hijyen uygulamaları, ürünlerin güvenilir olmasını sağlayarak, tüketicinin sağlığının korunmasında ve işyerinin iyi imajının sürdürülebilirliğinde önemlidir” dedi.

Gıda İşçilerinin Uyması Gereken Bazı Özel El Yıkama Kuralları hakkında bilgiler veren Ziraat Mühendisi Ayfer Vahapoğlu “Ürettiğiniz ekmekler 7 den 70’e temel besin kaynağımızdır. Güvenli gıda sağlıklı yaşamdır” dedi.

Gıda Güvenliği ve Gıda zehirlenmeleri hakkında bilgiler veren Gıda Mühendisi Sema Buran ise Hijyen = Temizlik + Dezenfeksiyon diyerek şunları ilave etti “Hijyen Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapmayacak seviyede olması için alınan temizlik önlemlerinin tümüdür. Sanitasyon ise Ortamın hastalık yapan mikro organizmalardan arındırılması için gerekli işlemleri sağlık ve temizlik kurallarına uygun yapmaktır.

Zehirlenme, kimyasal veya bozuk gıdanın vücuda girmesinden itibaren çoğunlukla 1 – 36 saat sonra etkisini gösterir. Her insanın bağışıklık sistemi farklı olduğundan, zehirlenme etkileri, her insanda farklı olur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.