BAFRA TOFAŞ KAVŞAĞINDA MERAK EDİLENLER SİZİN İÇİN ARAŞTIRDIK!

BAFRA TOFAŞ KAVŞAĞINDA MERAK EDİLENLER SİZİN İÇİN ARAŞTIRDIK!

BAFRA TOFAŞ KAVŞAĞINDA MERAK EDİLENLER SİZİN İÇİN ARAŞTIRDIK!

A+A-

Bafra ve Bölgesinde yıllardır yaptığımız haberlerin içerisinde özelliklede trafik kazaları haberlerinin en az % 40’ında ‘’TOFAŞ KAVŞAĞI ÖLÜM KAVŞAĞI, TOFAŞ KAVŞAĞINDA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI, YİNE TOFAŞ KAVŞAĞI YİNE KAZA … ÖLÜ, …. YARALI ‘’ ve buna benzer onlarca yazı ile siz değerli Bafra 55.net okurlarına haber sunmuşuz.

İNSAN CANI BU KADAR UCUZ OLMAMALIYDI

Bizler Bafra 55.Net haber sitesi, Barış Medya Grubu olarak neler yapabiliriz diyerek ekip arkadaşlarımızla yaptığımız istişare toplantılarımızda ‘’TOFAŞ KAVŞAĞI’’ konusunu devamlı şekilde işlememiz gerektiği kararı aldık.

Ve bu yaptığımız duyarlı habercilik anlayışımız ile ,’’BİZİM GAYEMİZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL, ÜZÜM YEMEK ‘’ konusunu masaya yatırdık.

Ve nihayetinde yaptığımız onlarca haber sonrasında Bafra ilçesinde uzun yıllardır can ve mal kayıplarına yol açan kavşak sorununa geçtiğimiz günlerde neşter vuruldu.

Bafra’nın trafik açısından en tehlikeli mıntıkası Tofaş kavşağı olarak adlandırılan Küçük Sanayi Sitesi girişindeki yerdir.

Uzun bir süredir yoğun olarak trafik kazasının meydana geldiği, “ölüm tuzağı” olarak bilinen bu kavşağın rahatlatılması ve trafik akışının sağlanması için çalışmalar yapılıyordu ve şu anda ise hayata geçirilmeye başlanıldı.

92a33cd3-7f88-4b94-8782-06f680061798.jpg

Buradan bu konu ile ilgili emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarak yıllardır Bafra ve Bölgesi için bir kangren haline gelen ‘’BAFRA TOFAŞ KAVŞAĞI’’ hakkındaki yazımıza geçmek istiyoruz.

Bafra’mızda bir sorunun daha ortadan kaldırılması için yoğun çaba içerisine girdiği anımsanmayacak niteliktedir.

Siz değerli okurlarımıza çarpıcı rakamlarla açıklama yapmak istiyoruz.

Yetkililerden alınan bilgiye göre yapılan sayımda günlük olarak Bafra ilçesine Samsun’dan Sanayi yönüne 1.100 araç, Sanayiden Sinop’a 1.200 araç, Samsun’dan Bafra’ya 800 araç, Bafra’dan Samsun’a 3.100 araç, Samsun’dan Sanayi yönüne 18 büyük araç girmekte ve asıl önemlisi ise Bafra girişinde Samsun-Sinop Karayolundan ise 18.000 araç sirkülasyonu olmaktadır.

Bu hesaplama ise Karayolları 7.Bölge Müdürlüğünün yol kenarlarında bulunan ölçüm aletlerinin yıllık hesaplamasının günlüğüne dönüştürülüp alınan rakamlardır.

Kafalarımızda ve kafalarınızda kalan sorulara cevap vermek için bu yazıyı yazmak istedik.

Yapılan proje ile Otogar tarafından Samsun’a ve ya Sanayiye gitmek isteyen araç sürücüleri kavşağın alt geçidinden trafik ışıklarına takılmadan geçecek .

PEKİ TOFAŞ KAVŞAĞINDA SİRKÜLASYON NASIL OLACAK ?

Bafra'dan Sanayi sanayiden Bafra'ya geçişler alt geçitten olacak Bafra'dan Samsun'a gidecek olanlar alt geçitten sanayiye gidip Madeni Sanatkarlar önünde bulunan kavşaktan dönerek Tofaş yanından Samsun istikametine gidecekler .

Sanayi istikametinden Sinop'a gidecek olanlar ise yine alt geçitten gelerek Samsun minibüs garajının önünden dönüp Hilmi Bayrak  Petrol  tesislerinin bulunduğu mevkiden Sinop'a gidecekler.

Büyük araçlar ise dönüşlerini Tosköy kavşağından yapacaklar.

0843b245-d602-44af-bead-8eff3c0d74e6.jpg

 

ÖLÜMLÜ VE YARALAMALI KAZALAR OLMAMASI İÇİN NELER YAPILIYOR ?

Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü  tarafından hazırlanan projede artık ölümlü , yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının bir daha yaşanmaması için,  hiçbir esnafımızın mağdur olmaması ve şehrin görüntüsünün bozulmaması adına azami gayret gösterildi.

Buradan ilk başta projede emeği geçen Karayolları 7.Bölge Eski Müdürü Murat Gönen’e , Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü  yetkililerine ve 4 ay önce göreve başlayan Karayolları 7.Bölge Müdürü Rifat Silov’a ve nezdinde ekibine tüm Bafra ve Bölge halkı adına teşekkürlerimizi sunmak isteriz.

 

TOFAŞ KAVŞAĞI SAMSUN, BAFRA, SİNOP KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN ÖNEMLİ BİR KAVŞAK OLMA ÖZELLİĞİNİ KORUMAKTADIR

Tofaş Kavşağı Samsun, Bafra, Sinop Karayolu üzerinde bulunan önemli bir kavşak. Şehirlerarası yolculara hizmet ediyor. Bununla beraber güneyinde küçük sanayi sitemiz, kuzeyinde otogarımız var. Otogarımızdan da ana yola çıkışlar bir hayli fazla. Dolayısıyla can ve mal kaybı açısından oldukça sıkıntı çektiğimiz bir alan. Bizlerde kamu hizmeti yapan bir kurum BARIŞ MEDYA GRUBU olarak hem can ve mal kaybını en aza indirmek ve trafiği rahatlatmak adına yaptığımız haberler ile taleplerimiz karşılık buldu. Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü dört adet alternatif çalışma gerçekleştirdi. Bir tanesi üzerinde karar kılındı.

Çalışma alanı kısıtlı olmasına rağmen Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü çok güzel bir proje geliştirdi. Geçtiğimiz günlerde ise projenin içeriği ile ilgili olarak yerinde inceleme ve değerlendirmede bulunuldu.

Kavşağın bir yanında sanayi, diğer yanında otogar ve şehir merkezinin olması nedeniyle, yoğun olan şehir içi trafiğinin Karadeniz Sahil Yolu trafiği ile kesiştiği ‘’TOFAŞ KAVŞAĞI’’ uzun süreli beklemelere, yüklü akaryakıt israfına ve yüksek oranda emisyon salınımına sebep olmaktaydı.

 

BAFRA’MIZ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR HİZMETİN

DAHA İLK ADIMI ATILDI

Bafra’mız için oldukça önemli bir hizmetin daha ilk adımı atıldı. Söz konusu projenin hazırlanmasında ve kangren halindeki sorunun giderilmesinde büyük çabası ve emeği bulunan en başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı Cahit Turan’a,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı'ya  , Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’e, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve ekibine, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’na, Karayolları 7.Bölge Eski Müdürü Murat Gönen’e,

Karayolları 7.Bölge Müdürü Rifat Silov’a, Siyasi Parti Temsilcilerine,  Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerine ve emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımızı sunmak isteriz.

0d7c76be-65df-4d1d-9518-c2bdcd46a213.jpg

 

KAVŞAK BİTTİĞİNDE ARTIK KAZALAR YAŞANMAYACAK

Yıllardır can ve mal kaybına sebebiyet veren kavşak üzerinde yapılacak çalışma, artık benzer üzücü vakaların yaşanmayacak olmasının yanında, Bafra için önemli bir kazanım olacaktır.

 

Kavşak çalışması bitip faaliyete girdiğinde Bafra İlçesi ve Bölgesinde  trafik yoğunluğu ve güvenliği açısından büyük fayda sağlayacaktır.

Peki Tofaş kavşağında sirkülasyon nasıl olacak Bafra'dan Sanayi sanayiden Bafra'ya geçişler alt geçitten olacak Bafra'dan Samsun'a gidecek olanlar alt geçitten sanayiye gidip madeni Sanatkarlar önünde bulunan kavşaktan dönerek Tofaş yanından Samsun istikametine gidecekler Sanayi istikametinden Sinop'a gidecek olanlar ise yine alt geçitten gelerek Samsun minibüs garajının önünden dönüp Hilmi Bayrak petrol tesislerinin bulunduğu mevkiden Sinop'a gidecekler büyük araçlar ise dönüşlerini Tosköy kavşağından yapacaklar.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum