BAFRA ŞEHİT AİLELERİNDEN  SUÇ DUYURUSU

BAFRA ŞEHİT AİLELERİNDEN SUÇ DUYURUSU

1984 yılından bu yana ülkemizin topraklarını kan gölüne çeviren bölücü terör örgütü PKK yıllarca vatan evlatlarımızın kanını dökmüş ve dökmeye devam etmektedir.

A+A-

Eli kanlı terör örgütü siyasallaşma adı altıda değişik isimlerle partiler kurmuş şuan HDP ismiyle TBMM. çatısı altında dokunulmazlık zırhına sarılarak faaliyetlerine devam etmekte terör örgütüne destek vermeye, savunuculuğunu ve sözcülüğünü yapmaya utanmadan sıkılmadan milletimizin gözünün içine baka baka devam etmektedir. Eli kanlı bölücü terör örgütü PKKnın savunuculuğu ve hamiliğini yapan HDP nin kapatılması ve sözde yöneticileri ve vekillerinin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için derneğimizin hukuk danışmanı avukatımız sayın Mehmet Yaşar Şahin tarafından 17.03.2021 Çarşamba günü (dün) saat 09.30 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Aynı gün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bölücü terör örgütü hamiliği ve sözcülüğünü yapan malum parti hakkında kapatma davası açılması bizleri sevindirmiş ve umutlandırmıştır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından açılmış olan HDP nin kapatılma davasına desteğimiz şehit aileleri ve gaziler olarak tamdır. Bunca şehidimizin gazimizin kanı üzerlerinde olan terör yuvası malum partinin kapatılması ve terör örgütünün sözcülüğünü yapan sözde vekillerin en ağır cezaya çarptırılmasının sağlanması Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızın olduğu gibi Anayasa Mahkemesinin üyelerinin de şehitlerimize gazilerimize milletimize karşı tarihi sorumluluğudur. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Devletimizin bekası uğruna bedellerin en ağırını ödemiş olan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına terör örgütünün partisi HDP nin kapatılması ve mensuplarının en ağır cezaya çarptırılması hususunda geçte olsa Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızın göstermiş olduğu hassasiyeti göstermesini Anayasa Mahkememizden ve ilgili mahkemelerimizden de beklediğimizi ve talep ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Mümine ERSİN

Yön. Kur. Baş.

*****************************************************

 

ŞAHİNLER AVUKATLIK & DANIŞMANLIK & ARABULUCULUK BÜROSU

G.M.K. Bul. No:12 Onur İş Hanı 6/l39 Kızılay/Ankara Tel:0312 4254332 Faks:0312 4189428 info@sahinlerhukuk.com

 

NÖBETÇİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

    ANKARA

 

 

ŞİKÂYETÇİ             :Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği

 

VEKİLİ                     :Av. Mehmet Yaşar ŞAHİN

(Adres antettedir.)

 

ŞÜPHELİ                  : Halkların Demokrat Partisi /Barbaros Mah. Büklüm Cad. No: 117 06680 Çankaya/Ankara 

 

SUÇ                           :Anayasa aykırılık, Siyasi Partiler Kanuna aykırılık veÖrgüt Propagandası

 

AÇIKLAMALAR:

 

Müvekkilim şikâyetçi Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, Devletin vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak ve devam ettirmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev ve vazifelerini yerine getirirken şehit veya gazi olanlar ve bu ünvana hak kazanmış olanların geride bıraktıkları ailelerinin acılarını paylaşmak aileler arasında her türlü yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak milletimize maddi ve manevi çok büyük acılar yaşatan en büyük insanlık suçu olan terörizmin toplumumuz tarafından doğru algılanmasına ve yurt savunmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuş vatansever bir dernektir.

Halkların Demokrat Partisi (kısaca; HDP), Türkiye 'de faaliyet göstermekte olan bir siyasi partidir. Resmi renkleri ise mor ve yeşildir. Parti resmi sitesindeki açıklamaya göre, tüm ezilenlerin ve sömürülenlerin; dışlanan ve yok sayılan bütün halkların ve inanç topluluklarının, kadınların, işçilerin, emekçilerin, köylülerin, gençlerin, işsizlerin, emeklilerin, engellilerin, LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireylerin, göçmenlerin, yaşam alanları tahrip edilenlerin; aydın, yazar, sanatçı ve bilim insanları ile bütün bu kesimlerle birlikte mücadele yürüten güçlerin her türden baskı, sömürü ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve insan onuruna yaraşır bir yaşam kurmak üzere bir araya geldiği, demokratik halk iktidarını hedefleyen  bir        siyasi   partidir.

HEP, HADEP, DEHAP, DTP ve BDP çizgisinin son temsilcisi olan HDP kendisini çeşitli ezilen grupların birleştirdiği bir yapı olarak ifade etmektedir. 27 Ekim 2013'te yapılan kongreyle partileşmesi kararı alındı ve Ertuğrul Kürkçü ve SebahatTuncel eşbaşkanseçildi.

22 Haziran 2014'te yapılan kongrede eşbaşkanlığı Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş devraldı. 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde partinin adayı olan Genel Başkan Selahattin Demirtaş 3,958,048 oy alarak  %9.76 oy oranına ulaşmıştır. HDP 2015 genel seçimlerinde %13,12 oy alarak 80 milletvekiliyle TBMM'ye girdi. Partinin sloganı "İnadına Barış, İnadına HDP"dir.  2015 itibari ile  30.295 üyesi bulunmaktadır. “Siyasi Çoğulculuk”, “Sosyalizm”, “Radikal Demokrasi”, “Demokrat Sosyalizm”, “Feminizm” ve “Doğrudan Demokrasi”     ideolojilerini            benimsemiştir.

 Çeşitli şehirlerde birçok kongre toplamış parti, bunun dışında iki olağanüstü kongre ile başkanlarını belirlemiştir. Partinin 1. olağanüstü kongresi 27 Ekim 2013'te Ankara'da “Bu daha başlangıç” sloganıyla düzenlendi.  Kongrede hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan'ın müzakerenin önemini vurgulayan "HDP, ortak demokrasi mücadelemizde önemli bir tarihsel sapağa işaret etmektedir. 71 devrimciliği devlete isyan devrimciliğidir. 40 yıllık isyandan sonra artık devletle müzakere önemlidir. Zira devrimci mücadeleler ancak nitelikli bir müzakere süreciyle kalıcı bir insanlık kazanımına dönüşebilir." bu mesajı    okunmuştur.

HDP'nin 2. Kongresi 22 Haziran 2014'te gerçekleşti. Tek listenin olduğu seçimde Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş eşbaşkanlık için aday gösterilmiştir. Güney Kürdistan Parlamento Başkan Yardımcısı Cafer İbrahim, Güney Kürdistan Hükümet Temsilcisi Kemal Kerküki, Rojava Halk Meclisi EşbaşkanıAbdulselam Ahmet, PartiyaNeteweyîKurdistan Temsilcisi XidirBilbas, Rusya Sovyetler Birliği Komünist Parti Genel Sekreteri SergeySkvortsov, İsveç Sosyal Demokrat Partisi'nden Yılmaz Kerimo'nun da aralarında olduğu çok sayıda uluslararası davetli de kongrede yer almıştır. Ertuğrul Kürkçü kongrede  yaptığı konuşmada "Bu hayalin peşine düşmek cesaret isterdi. HDP bundan 4 yıl önce, umuda yelken açan bir avuç insanın zihninde doğdu." İfadelerini            kullanmıştır.

HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş PKK'nın kurucusu Abdullah Öcalan için “Öcalan’ın daha heykelini dikeceğiz” demiştir.  Demokratik sosyalist ve sol bir parti olan HDP’ninsiyasetteki önceliği Türkiye-PKK çatışmasının barış ile sonlandırılması için yürütülen çözüm sürecidir ve 1984 yılından beri süren Türkiye-PKK çatışmasının barış ile sonlandırılması için yürütülen çözümün bir parçası durumundadır.  PKK lideri Abdullah Öcalan ile İmralı'da sürdürülen görüşmelere HDP adına Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken, Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri süreci başlayana kadar katılmıştır.

HDP'nin PKK ve çatı yapılanması KCK ile bağlantısı olduğu yönünde çok sayıda iddia ortaya atılmıştır. Ancak HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yaptığı çeşitli açıklamalarda iddiaları yalanlamış ve partisinin PKK ile bağlantısı olmadığını belirtmiştir. Buna karşın HDP milletvekilleri ve çeşitli yetkililerin konuşmaları ve faaliyetleri HDP'nin PKK'nın siyasi kanadı olduğu şeklinde geniş bir kamuoyu oluşturmuştur. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" demiştir. 7 Haziran 2015 sonrası başlayan çatışmalarda bazı HDP yetkilileri çatışmalarda ölen PKK'lıların cenazesine katılmıştır. PKK'nın önde gelen yöneticilerinden Cemil Bayık "Mücadelemize destek olun HDP'ye oy verin" demiştir.  16 Eylül 2016'da, Tokat'ta PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Alp Altınörs "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne eleman temin etmek" suçlamalarıyla tutuklanmıştır.

HDP milletvekili Hüda KAYA, Gara’da şehit edilen 13 vatandaşımız ile ilgili olarak “Hakikatler bu kadar mı çarpıtılır? Bu esir askerlerimizin aileleri defalarca bizleri ziyarete geldiler, partilerle görüştüler. Biz  barış dedikçe saldırdılar. Esir kampını TR bombaladı ve öldükleri anlaşılınca durdular. Savaş tezkerelerine evet diyenler şimdi ağıt yakıyor.” Şeklinde tweet atmış, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da “PKK elindeki esir askerlerin yakınları 2,5 sene önce bana başvurmuştu. Sağ salim dönüşleri için yardım istemişlerdi. Bir barış ortamı olsa belki o insanlar hayatta olurdu. Barış, hayat için her şeyi yapardım ama devlet yetkilileri böyle bir şeyi hiç düşünmedi, adım atmadı” demişti.

HDP’li milletvekillerinin bu söylemleri yalan ve alçakça bir provokasyondur.

HDP bölücülerin, terörist ve terör destekçilerinin ve Anayasaya aykırı faaliyetlerin odağı haline gelmiştir. Anayasa, böyle bir yapının demokratik hukuk devleti kurumları içinde siyasi parti olarak serbestçe faaliyette bulunmasına cevaz vermemektedir. Anayasa ve Siyasi Partiler Kanununda öngörülen yaptırımların uygulanmasında ihmal göstermek ve bu durumun sürüp gitmesine göz yummak, Millet ve tarih önünde ağır bir sorumluluktur.

HDP, PKK’dan aldığı emirle hareket eden bir siyaset kuklasıdır.

Bu itibarla Halkların Demokrat Partisi‘nin yaptığı bu eylemlerden ve PKK ile olan açık organik bağı dolayısıyla kapatılması için Savcılığınıza başvurma zorunluluğu hâsıl olmuştur.

 

HUKUKİ NEDENLER                  :3713 S.K.,5237 sayılıTCK ve sair ilgili mevzuat hükümleri

 

DELİLLER                                      :Her türlü yasal delil.

 

SONUÇ VE İSTEM                        :Yukarıda açıklanan nedenlerle özel hukuka dair haklarımız saklı kalmak kaydıyla olay ile ilgili tahkikat yapılmak suretiyle şüpheliler hakkında kamu davası açılmasına ve HDP isimli siyasi partinin kapatılmasına karar verilmesini vekâleten arz ve talep ederim.17.03.2021

                                  

 

EKLERİ                   :           Av. Mehmet Yaşar ŞAHİN

-Vekâletname

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.