Bafra Polis Haftası Etkinlikleri

Bafra Polis Haftası Etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatının 173. Yılı kuruluş nedeni ile Bafra 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda tören düzenlendi.

A+A-

Türk Polis Teşkilatının 173. Yılı kuruluş nedeni ile Bafra 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda tören düzenlendi.

Bafra 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Karadeniz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, emniyet teşkilatı mensupları da törende hazır bulundu.

Bafra İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci’nin Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı.

Çelenk sunma töreninde konuşan Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci şunları söyledi, Bugün Türk milletinin sevgisine mazhar olmuş, hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının, laik Cumhuriyet’in teminatı olan Türk polis teşkilatının 173. Kuruluş yıl dönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan onur ve büyük mutluluk duyuyorum.

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş yıldönümüne girerken sadece Türkiye’nin sınırları içerisinde değil, Dünya’da saygın yerini almanın haklı gururunu yaşıyoruz diyen Demirci şöyle devam etti, emniyet teşkilatı olarak bizler toplumda huzuru ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakim ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevler üstlenmekteyiz. İzler bu görevi yerine getirirken demokratik laik ve sosyal hukuk devletinin bir unsuru olduğumuzu asla unutmuyoruz.

‘HUKUK DEVLETİNİN İÇERİSİNDE ASLA KABA KUVVET VE ZORBALIK YOKTUR’

Türk Devleti hukukunda asla zorbalığın olmadığını da dile getiren Demirci, kimse kabadayılıkla, efelikle kendisinin başkalarının hakları üzerine dayalı bir hakkı tesis edemez, eğer birileri bu yaşamı toplum içerisinde yaşayabiliyorsa toplum o zaman devletin otoritesinden, varlığından endişe eder ve nerede bu devlet nerede bu adalet diye yakınmaya başlar. Bizim en baştaki görevimiz devletin adil gücünü vatanın her köşesinde her kesime hissettirmektir’ dedi.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türk İse, Türk Polis Teşkilatının 173. Yılını kutlayarak şunları söyledi, 173 yıldır bu vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyor dedi. Sadece yurt içinde güvenliği sağlamadığını Bosna hersekte, Azerbeycan’da, Afrin’de, Cerabburs’ta çatışmanın devam ettiği bölgelerde de güvenliği sağladığını Türk polis teşkilatının her yerde güvenliği sağladığını söyledi.

Ben bundan sonra da Emniyet teşkilatındaki kardeşlerime de başarılar diliyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından görevlerinde başarılı olmuş, üstün gayret göstermiş polislere Bafra Kaymakamlığı tarafından takdir belgesi verildi.

Program, Eminiyet Müdürlüğü’ndeki ikramlarla son buldu.

polis-haftasi-3-003.jpgpolis-haftasi-2-003.jpgpolis-haftasi-1-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.