Bafra Ovasında Kapya Salçalık Biber Hasat Zamanı

Bafra Ovasında Kapya Salçalık Biber Hasat Zamanı

Samsun'un Bafra İlçesinde Türkiye'nin ikinci Çukurovası olarak bilinen Bafra Ovasında Üreticiler tarafından 25 bin ile 30 bin Dekar alan üzerine yapılan Kapya Salçalık Biberin Hasatına başlandı.

A+A-

Bafra İlçesi  Doğanca  mahallesinde  (köyünde)  üreticilik ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Halinde Komisyonculuk  yapan Vecdi Aydoğan; geçen seneye  nazaran bu yıl yaklaşık 15 ile 20 .dönüm arasında  Kapya Salçalık Biber ekimi gerçekleştirdik. Türkiye'nin ikinci Çukurova'sı olarak adlandırılan Bafra Ovasında da bu yıl ki  Kapya Salçalık Biber, üreticiler tarafından hasatına erken başlanarak Samsun Büyükşehir Bafra Haline getirilmeye başlandı. Bu yıl Ovamız da yaklaşık 25 bin ile 30 bin dekar arası  Kapya Salçalık  Biber ekimi üreticiler tarafından Nisan ayı içersin de  gerçekleştirildi.

Vecdi Aydoğan, geçen sene Kapya Salçalık Biberin Samsun Büyükşehir Bafra Hal çıkış fiyatı 1. TL'den   başlayıp 1.50 kuruşa kadar alıcı bulmuştu. Kırmızı Kapya Salçalık  Biber Üreticilerimizin ve Komisyoncuların geçen sene yüzünü güldürmüştü.Bu sene ise hasatına yeni başlanan Kapya Salçalık  Biberin şuan ki Hal çıkış çıkış fiyatı 1.50 kuruş ile 1.80 kuruş arasında komisyoncular ve alıcılar tarafından rağbet görüyor. Pazardaki esnaflar ise  Kapya Biberin kilosunu  vatandaşlara  3 TL ile 3.50 kuruş arasında satıyor.Bu da gösteriyor ki her sene üreticiye ve komisyoncuya kazandıran Kırmızı Biber bu yıl da kazandıracak çünkü şu yıla  kadar zarar ettirmediğini belirten  Aydoğan, Bafra Ovasında 14 Üründe İyi tarım uygulaması yapılıyor. İyi tarım uygulaması yapılan ürünlerden biriside Kapya Salçalık Kırmızı Biber. Bafra Ovasında toplanıp Ülkemizin önemli şehirleri olan İstanbul,Ankara,Mersin,K.Maraş, Ş.Urfa, Kayseri, Gaziantep ve Amasya gibi illerimize sevkıyat yapıyoruz.Genelikle buraya gönderdiğimiz Kapya Biberlerden  Salça,Konserve, Kozmetik ve sanayide fabrikalarında işlenerek bizlere kumaş boyası olarak karşımıza çıkıyor.

 

 "Kapya Salçalık  Biber Bu Yıl da Üreticinin Yüzünü Güldürecek" 

Bafra' daki değerli Üreticilerimizin  emeğinin karşılığına almalarını istiyoruz,zarar etmemelerini istiyoruz.Çünkü Bafra Ovasında yetişen  Kapya Salçalık Biber hem havasına ayak uydurarak, toprağını sevdi. Hasatına yeni başlanan Kapya Salçalık Biberi üreticilerimiz pazar sıkıntısı çekmiyor çünkü  ellerindeki ürünü satmakta zorluk görmüyorlar.Yani ben bu ürünü  yaptım ama satamadım diye bir sıkıntı yaşamıyorlar. Şu an  İlçemizde faal olarak çalışan 2 adet Salça Fabrikası da mevcut.Onlar da Üreticilerimizle  ön protokol yaparak yaptıkları Salçalık Kapya  Biberlerini alıyorlar.

" Bu Yıl Bafra Ovasından Üretim Yapan Üreticilerin Yılı Oldu"

Diyebiliriz ki geçen sene olduğu gibi bu senede  Kapya Salçalık Biber ekimi gerçekleştiren Üreticilerimizin yüzleri havaların sıcak olması devam ederse güzleri de gülecek cepleri de para dolacak.Nisan Ayı içinde dikimi üreticiler tarafında gerçekleşen, Ağostos ayı içinde Hasatına başlanan Kapya Salçalık Biber Kasım Ayına kadar sürecek.Bazı Üreticilerimiz geçen seneye göre zarar ettikleri  Karpuz, Kavun,Domates ,Acı Biber, Tatlı Biber, ve Patlıcan gibi ürünlerden bu yıl  Üretici kardeşlerimizin fiyat konusunda yüzleri güldü. Geçen sezon bu üretici kardeşlerimiz zarar ederek çok sıkıntılı bir dönem geçirmişlerdi.

İnşallah her yıl olduğu gibi bu yıl da Besin Değeriyle, Güzelliğiyle ve Lezzetiyle bir numara olan  Kırmızı Kapya  Biber Üretimi yapan Üreticilerimizin fiyat konusunda yüzleri gülmeye devam edecektir.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.