Bafra Ovasına Su Salındı

Bafra Ovasına Su Salındı

Kızılırmak Nehri üzerinde kurulan Derbent Barajı’nda düzenlenen sade bir törenle kapaklar açılarak, Bafra Ovası’na su salındı.

A+A-
DSİ 7. Bölge Müdürlüğüne Bağlı Bafra Derbent Hidroelektrik ve Sulama Barajı santral sahasında gerçekleştirilen sade törende basın mensuplarına bilgi veren Bafra Altınkaya ve Kızılırmak Sulama Birlikleri Başkanı Ziraat Mühendisi Önder Çırak, Bu günden itibaren Derbent Barajından, Bafra ovasına suyun salınarak 2019 yılı sulama sezonunun başlatıldığını söyledi.  
Çırak, “Bafra ovasında bu yıl toplam 21 bin 550 hektar alana suyu yaklaşık 50 personelle dağıtımını yapacağız.  Müdür arkadaşlarımızla birlikte teknik olarak bizim tarafımızdan altyapı ve dağıtım planlamamızı yaptık. Bizim ricamız çiftçilerimizden bu su dağıtım programına uymalarıyla birlikte, çiftçilerimizde çok iyi biliyor. Çok su çok ürün değildir. Yeterli miktarda su kullanalım ve hakkımıza riayet edelim. Tekrar 2019 yılı sulama sezonumuzun bölgemiz çiftçisine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.  
 
Bafra Altınkaya ve Kızılırmak Sulama Birlikleri Başkanı Ziraat Mühendisi Önder Çırak, Bafra Kızılırmak İşletme Müdürü Ziraat Mühendisi Bekir Kaya, Teknik personelinin katılımıyla birlikte kapak kumanda merkezine çıkılarak şaltere basılarak ovaya su salındı.  
 Öte yandan Bafra Kızılırmak sol sahil sulama Birliği İşletme Müdürü Ziraat Mühendisi Bekir Kaya, kanallara suyun salınacağını bir hafta önceden çeşitli iletişim araçları, ilan ve duyuru yoluyla can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları konusunda vatandaşların uyarıldığını söyleyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü, “Yasak uyarı tabelalarına rağmen serinlemek için kanal ve kanaletlere girildiğini,  zaman zamanda ölümle sonuçlanan boğulma vakaları yaşanıyor.  Bu gibi üzücü olayların yaşanmaması için, tüm vatandaşların duyarlı olmalarını rica ediyor, tüm çiftçilerimize bereketli ve kazasız bir sezon diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.