Bafra OSB’de dev yatırım protokolü imzalandı. 500 kişi istihdam edilecek

Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırımlar devam ederken ilçede son olarak 2 firma 18 Milyon dolarlık yatırım anlaşması imzaladı.

A+A-

Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırımlar devam ederken ilçede son olarak 2 firma 18 Milyon dolarlık yatırım anlaşması imzaladı.
Bafra OSB’de özel sektör tarafından 18 Milyon dolar bedelle yapılacak olan 500 kişinin iş sahibi olacağı 2 fabrika müjdesi Bafra Ticaret Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar’dan geldi. Yatırım anlaşmaları ilk önce Samsun Valiliği’nde daha sonra Bafra Kaymakamlığı’nda ve son olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda firma yetkilileri ABC Medikal Genel Müdürü Cengiz Karaismailoğlu, Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Ahmet Aydemir, Aysam Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Güler, ABC Tıp Sağlık Merkezi Karadeniz Sorumlusu Alican Altunbaş’ın katılımları ile gerçekleşti.

Yatırım anlaşmaları imzalandıktan sonra söz alan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar şunları söyledi, “Hepinizin bildiği gibi 2013 yılında Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabını Bafra Medikal Organize Sanayi Bölgesi yapmak için bir çalışma başlatmıştık. Ahmet başkanım Medikal Kümelenme Derneği’nin Samsun’da ki Başkanı o zaman kendileriyle bir araya geldik ve Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabının alt yapısının yapılması için ihtisas OSB’ye çevrilmesi konusunda MEDİKÜM  (Medikal Kümelenme Derneği) olarak bizlere çok büyük destek verdiler.  O dönemde İhtisas OSB yapmamız sayesinde Organize Sanayi Bölgemizin ikinci etabının alt yapısını bitirebildik.

Altyapı bittikten sonra, birinci etapta yerimizin kalmaması sebebi ile 2. Etaptan yer vermemiz gerektiği için Medikal OSB adını İhtisastan, Karma OSB’ye çevirdik ama medikal yatırımcılara da yer vermeye devam ettik. Birinci Medikal yatırımı Recepoğlu firmasına biliyorsunuz Medikal Bakım Ürünleri için yer vermiştik onların yatırımları başladı ve devam ediyor. Ben özellikle ABD Medikal Sahibi Cengiz Karaismailoğlu’na ve Ahmet Aydemir beyfendiye Medikal Sanayi de Bafra’yı tercih ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

bafra-osbde-dev-yatirim-protokolu-imzalandi-500-kisi-istihdam-edilecek.jpg

Ben siz değerli basın mensuplarının aracılığı ile özellikle şunun altını çizmek istiyorum, “Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde Medikal yatırımı gelmeyecek, Medikal yatırımı olmayacak, Medikal nerede diye bir soru işareti vardı Bafralılarda öyle bir durum yok medikal yatırımcılarımız geliyor ve gelmeye de devam edecek. Biz bunlarla ilgili sayın valimiz sayın kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve OSB Yönetim Kurulu olarak çok ciddi çalışıyoruz. Bir buçuk hafta önce İstanbul’a gittik Cengiz beyin fabrikasını gezdik ve muhteşem bir üretim hattı gördük ve bu iki büyük firmanın Bafra’ya gelmesi bizler için bir milat olmuştur. Bafra Medikal anlamda yatırımcıları çekecek ve bunu herkes bu şekilde bilmesini isterim” dedi.

ABC Medikal Genel Müdürü Cengiz Karaismailoğlu ise toplantıda şunları söyledi, “Yatırımımız toplamda 10 bin metrekare civarında ama bizim burada ki yatırımımız 24 bin metrekare kapalı alanda imalata başlayacağız. Yatımın büyüklüğü ise 10 milyon dolar civarında olacak. Fabrikamız kurulduğunda ise 300 kişiyi istihdam etmeyi düşünüyoruz. İnşallah Bafra’mıza medikal ile alakalı personel ihtiyacımız olacak ve inşallah Bafra’mıza hayırlı olur diyorum” dedi.

bafra-osbde-dev-yatirim-protokolu-imzalandi-500-kisi-istihdam-edilecek-001.jpg

Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler sahibi Uzman Dr. Ahmet Aydemir ise “Hali hazırda ortopedik malzemeler ve robotik cerrahide kullanılan aletler üretiyoruz. Değişen tüketim kalıpları içerisinde biyogenetik yatırımlarımızda söz konusu. Emek veren herkese teşekkür ederim özellikle sürecin en başından beri bize destek veren ve yoğun çaba harcayan Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’a, Eski Samsun Valilerimiz İbrahim Şahin, Hüseyin Aksoy ve Osman Kaymak’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar; “ABC Medikal Genel Müdürü Cengiz Karaismailoğlu, Aysam Ortopedi ve Tıbbi Aletler Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Ahmet Aydemir, Aysam Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Güler, ABC Tıp Sağlık Merkezi Karadeniz Sorumlusu Alican Altunbaş, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna, Bafra OSB Müdürüne ve Basın mensuplarına toplantıya katılımları için teşekkür ederek, bundan sonra da Bafra OSB’de medikal alanda yatırım yapacak firmaları getirmek için yoğun çaba sarf edeceğiz” dedi.

Haber : Emre Şahinol 

bafra-osbde-dev-yatirim-protokolu-imzalandi-500-kisi-istihdam-edilecek-002.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.