BAFRA MUSIKİ CEMİYETİ TSM KOROSU' NDAN MUHTEŞEM SAMSUN KONSERİ

BAFRA MUSIKİ CEMİYETİ TSM KOROSU' NDAN MUHTEŞEM SAMSUN KONSERİ

Bafra MusıkiCemiyeti TSM Korosu, 8 Şubat 2019Cuma günü, saat 19.30' da; Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi' nde muhteşembir konsere daha başarıyla imza attı.

A+A-

Şef, bestekar Cealettin Demir yönetiminde sahne alan konsere başta Bafralı musıkiseverlerbüyü igi gösterirken, Samsunlu vatandaşlar da konserde yer aldı.

Programıeğitimci sunucu Sema Kulengir Erdalsundu. Konser 2 Bölüm' den oluştu. Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat rahatsızlığı nedeniyle konserde yer alamadı.Yine Bafra Musıki Cemiyeti TSM Korosu' nda yıarca kemanıyla hizmet etmiş olan merhum Osman Taşkıran' ın koro ses sanatçısı kızı Sevim Özüdoğru da annesini kaybetmesi nedeniyle konsere katılamadı.

Bafra MusıkiCemiyetiBaşkan Yardımcısı İdrisAnarat; yaptığı konuşmada SevimÖzüdoğru' ya başsağlığı, Cemiyet Başkanı Namık Anarat' a da geçmiş olsun dileğinde bulundu ve Bafra Musıki Cemiyeti' nin dünden bugünlere gelişinin kısa bir geçmişini özetledi.

Ayrıca Bafra Musıki Cemiyeti TSM Koro Şefi Celalaettin Demir de yaptığı konuşmada, koro ses sanatçısı SevimÖzüdoğru' ya; annesinin vefatı nedeniyle başsağlğında bulundu ve konsere yakından uzaktan teşrif edenlere teşekkür etti.

Konsere Samsun Canik Belediye Başkan Yardımcısı ve Bafra TSM korolarına da katılmış buunan Alican Usta, Devlet Korosu Şefi Nihat GönüL, TRT Ses Sanatçısı Canan Sezgin Geylan' ın Türk Müziği' ne yıllarca ghizmet etmiş olan babası Muhterem Sezgin, SamsunTHM Korosu Şefi Yavuz Özkaran, Devlet Korosu Keman Sanatçısı Zafer Sezgen, Samsun Sanat Merkezi Müdürü ve bestekar, koro şefi Osman Ergen, Bafra MusıkiCemiyeti THM Koro Şefi, eğitimci Levent Aydın ve eşi Sibel Aydın, Osman Demir, Mehmet Katar, koro ses sanatçısı Funda Yırlayıcı, Bafra THM Korosu ses sanatçıları, ses ve saz sanatçılarının aileleri ile Bafralı ve Samsunlu musıkiseverler katıldı.

2 Bölümden oluşan konserin 1.Bölümü' ndeki eserler, güfte ve bestesahipleri ile solistleri ise şöyle:

1.Bölüm:

Gurbet içimde bir ok-Teoman Alpay- Türkan Şoray-Koro ve izleyiciler, Uzn yıllar ötesinden- Rüştü Şardağ-Fuat Edip Baksı- Koro veizleyiciler, Arabaya taş koydum civanım- Koro ve izleyiciler, Öyle sev öyle sev ki-Ziya Taşkent- Mehmet Erbulan, Solist:Yalçın Danışmaz, Kıskanırımseni ben- Teoman Alpay- Hikmet Münir Ebcioğlu- Solist: Lale Yöro, Senin gülen gözlerini- Nezih Gözonar- Münire Aksaray- Solist: Gülsen Gürdal, Eski Dostlar-Gültekin Çeki- Hayri Mumcu- Solist: Nermin Yıldırım, Sen gidince ruhumu bir alevsardı-Selami Şahin- Solist:Tekin Karaağ- Herşeydi benim için- Yıldırım Gürses-Uğur Gür-Solist.Hatun Aslan, Tutellerimden tut, Tutda bırakma-Mustafa Coşkun- Seda Aker-Solist. Erol Söylemez, Herşey bitmiştir artık- İbrahimÖzoral- Yusuf Kay- Solist: Özgür Topal, Seninle bu aşkı kaldığı yerden- Dursun Karaca- Saadet Vural- Solist:İsmail Es, Hatırla sevgilim- Muhlis Sebahattin Ezgi- koro ve izleyicier, Gözleri aşka güen- Gündoğdu Duran- Koro ve izleyiciler.

2. Bölüm:

Gönlümde açmadan solan- Şekip Ayhan Özışık- koro ve izleyiciler, Nasıl geçti habersiz- Teoman Alpay- Nihat Aşar- koro ve izleyiciler, Gönül penceresinden- Muzaffer İlkar- Şemsi Belli- koro ve izleyiciler, İçimdeki özlemi uyutamıyorum yar- Adem Şahin- Reşat Özpirinçci-koro ve izleyiciler, Madem ki gidiyorsun- Muzaffer İlkar- Mehmet Erbulan-Solist: Suat Erdil, Hiçbir şeydegözüm yok- Fethi Karamahmutoğlu- Solist:Gonca Vural, Dertli ne ağlayıp gezersin burda- Erol Sayan- Yunus Emre- Solist: Dr. Hüseyin Barışcıl, Rüzgarlara kapılmış kuru yaprak misali- ZekiMüren- Solist: Reyhan Yiğit, Ölesiye sevmiştim seni kalbimin kızı- Suat Sayın-Solist: Muzaffer Ermiş, Düşen bir yaprak görürsen- YıldırımGürses- Erkan Yurdaer- Solist. Meral Ocak- Samanyolu- Teoman Alpay- Solistler: Neriman- İbrahim Tabak- Düet, Rüzgar söylüyorşimdi oyerlerde bizim eski şarkımızı- Şekip Ayhan Özışık- Solist: Melike Eşsiz, Aşkın kanunu yazsam yeniden- Sadettin Öktenay, Mehmet Erbulan- Solist: Koro ve izleyiciler, Aşkınla yana yana- İsmet NedimSaatçi- Mehmet Erbuan- Koro ve izleyicier-Vatan-Koro.

Konserin son bölümünde Canik Belediye Başkan yardımcısı Alican Usta, Nihat Gönül, Muhterem Sezgin, Osman Ergen, Zafer Sezgen, İdris Anarat, Sema Kulengir Erdal, musıki cemiteti yönetim kurulu üyeleri ŞefCelalaettin Demirtarafından sahneye davet edildi ve koroile birlikte şarkılara eşlikettiler.

Salondaki musıkiseverler, okunan şarkılara eşlik ederken; konser sonunda musıkiseverler tarfından yoğun alkışlarla onore edildiler.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.