Bafra Müftülüğü’nden anlamlı program

Bafra Müftülüğü’nden anlamlı program

Bafra Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma amacıyla organize edilen programda gençler bir araya geldi.

A+A-

Bafra Çinili Camii ve Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen programda günün anlam ve önemine binaen Çanakkale Şehitlerimizle alakalı sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Bafra Müftüsü Necmettin KAYAR konuşmasında milli ve manevi değerlerimize bağlılığın gereğini vurguladı:
 
‘’Biz nefeslerimizi alalım diye Çanakkale’de 250 bin şehidimiz bizim için nefeslerini verdiler. Bugün bu topraklarda onların sayesinde rahat nefes alabiliyoruz. Başta Çanakkale şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı’nda bu cennet vatanı bize emanet eden bütün şehitlerimizi, doğuda terörle mücadelede şehit olan Mehmetçiğimizi ve emniyet güçlerimizi, en son Bitlis’in Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan değerli şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Rabbim şehadetlerini kabul eylesin. Değerli gençler! Her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu vatana sizler sahip çıkacaksınız. Sizler, sizden sonra gelecek olan evlat ve torunlarınıza bu aziz vatanı emanet bırakmak için koruyacaksınız.”Dedi.
 
Şehitlerimizin manevi şahsiyetlerine ve ruhlarına bağışlanmak üzere Diyanet İşleri  Başkanlığımızın 250 bin şehide ithafen 250 bin hatim projesi kapsamında görevlilerimizce okunan hatimlerin duası yapılarak programa katılan gençlere bu özel günün anlamı anısına binaen Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi.bafra-muftulugunden-anlamli-program-1.jpgbafra-muftulugunden-anlamli-program-2.jpgbafra-muftulugunden-anlamli-program-3.jpgbafra-muftulugunden-anlamli-program-4.jpgbafra-muftulugunden-anlamli-program-5.jpgbafra-muftulugunden-anlamli-program-7.jpgbafra-muftulugunden-anlamli-program-8.jpgbafra-muftulugunden-anlamli-program-9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.