BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ YARIŞTIRIYOR!

BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ YARIŞTIRIYOR!

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Kutlu Doğum Haftası Teması’nı “Hz. Peygamber Ve İnsan Yetiştirme Düzenimiz” olarak belirledi.

A+A-

Bu nedenle Bafra Müftülüğü de Hz. Peygamberimizin, insan yetiştirme ve medeni bir toplum oluşturmada önemli yeri olan sünnetinin bugünkü nesiller tarafından öğrenilmesini, günlük hayatta uygulanmasını sağlamak amacıyla, öğrencilere yönelik Ayet ve Hadis Ezber Yarışması düzenledi.

 ” 2014 Kutlu doğum Haftası “ Etkinlikleri kapsamında Birincilik Ödülü” Umre Ziyareti “ olan İmam Hatip Lisesi öğrencileri arası 40 Ayet – 40 Hadis Ezbere Okuma yarışması, Lise ve Ortaokul Öğrencileri arası ise 40 Hadis Ezbere Okuma yarışması düzenlendi.

Orta Okul Öğrencileri arası düzenlenen “40 Hadis Ezbere Okuma” yarışmasının birincilik ödülü ise laptop bilgisayar olarak belirlendi. İkincilik ödülleri, İmam Hatip Lisesi ve liseler için laptop bilgisayar, ortaokullar için Tam Altın olarak belirlenen yarışmada üçüncülük ödülleri İHL ve Liseler için Tam Altın, Ortaokullar için ise Yarım altın Olarak düzenlendi.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ayet ve Hadislerin Metin, meal ve terceme ezberlerinden yarışacaklar, lise ve ortaokullar ise Hadis metin ve terceme ezberlerinden yarışacaklardır. Yarışmaya katılacak İmam Hatip Lisesi öğrencileri Bafra Müftülüğü tarafından belirlenen ayet ve hadisleri okul idaresinden alıp hazırlanabilirler. Yarışmaya katılacak Lise ve Orta okul öğrencileri ise Hadis Kartelalarını okul idarelerinden temin edebilirler.

14 Nisan 2014 Cuma Günü her okul kendi elemesini yapıp birincilerini tespit edecek. İmam Hatip Lisesi kendi içerisinde yarışacağı için ilk üçe giren öğrencilerini tespit edecek. 16-17-18 Nisan 2014 Tarihlerinde Bafra Müftülüğü Konferans Salonu’nda her kategoriden ilk üçe girenler tespit edilecektir. 20 Nisan 2014 Pazar Günü Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak olan final ile 1.2. ve 3.ler belirlenerek ödülleri takdim edilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.