Bafra Medikal OSB Tabelası kaldırıldı

Bafra Medikal OSB Tabelası kaldırıldı

Bafra için önemli yatırımlardan bir tanesi olan Medikal Karma İhtisas Osb tabelasının indirilip yerine Bafra Organize Sanayi tabelasının asılması şaşkınlık yarattı. 

A+A-

Bafra için önemli yatırımlardan bir tanesi olan Medikal Karma İhtisas Osb tabelasının indirilip yerine Bafra Organize Sanayi tabelasının asılması şaşkınlık yarattı. 


TARİH : 16.06.2016 Bafra TSO’dan gelen basın açıklamasında Bafra’nın makus talihini değiştirecek ve  ekonomisine güç katacak bir müjde açıklanmıştı. 


16 Haziran 2016 tarihinde basın kuruluşlarına Bafra TSO’dan gelen basın açıklamasında BAFRA OSB’NİN ADI “BAFRA KARMA VE MEDİKAL İHTİSAS OSB”oldu şeklinde bir haber servis edildi.
Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) adı, "Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB" olarak değiştirildi.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu 16 Haziran 2016 tarihinde Bafra Organize Sanayi Bölgesi’ne, ‘Medikal OSB’nin eklenmesine müteakip isminin değişmesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada, “Bafra Organize Sanayi Bölgesi (Bafra OSB) 1998 yılında kurulmuş ve 2005 yılında arsa tahsisine başlamıştır. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Bafra OSB’ye daha çok yatırımcı çekmek ve eksiklerin giderilmesi ile ilgili olarak bir takım çalışmalar gerçekleştirdik.

Tabii bunlar yapılırken bir taraftan da sizlerin de takip ettiği üzere Bafra Sera OSB ve Bafra Medikal OSB ile ilgili çalışmalarımızda devam etmektedir. 2001 Yılında Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak tüzel kişilik kazanan Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nin 100 hektarlık 2. etabı için 2013 yılında Medikal Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başlatılmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme, İzin ve Denetim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu incelemeler sonucunda da Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yapılan ÇED Raporu başvurumuz olumlu olarak sonuçlandı. Bugün geldiğimiz noktada ise Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nin henüz alt yapısı tamamlanmamış 79 adet parselden oluşan 2. etabının, medikal ihtisas OSB’ye tahsisi ile OSB unvanının ‘Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB’ olarak değiştirilebilmesi için yeniden düzenlenen kuruluş protokolü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız onayına sunulmuş, bakanlığımız da değişiklik protokolümüzü uygun bularak Bafra OSB’nin ismini ve kuruluşunu ‘Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB’ olarak onaylamıştır” dedi.


Fakat 16 Haziran 2016 tarihinde basın kuruluşlarına Bafra TSO’dan gelen basın açıklamasında BAFRA OSB’NİN ADI “ BAFRA KARMA VE MEDİKAL İHTİSAS OSB”oldu şeklinde bir haber servis edilmiş bizlerde bunu haber yapmıştık.
Şu anda ise önceden “BAFRA KARMA VE MEDİKAL İHTİSAS OSB’’ yazan tabela değiştirilip yerine ‘’BAFRA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’’ tabelası asıldı. Ne hikmetse bununla ilgili yetkililerden hiçbir açıklama yapılmadı.
Bafra Kamuoyu merakla bu konunun açıklığa kavuşmasını bekliyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum