Bafra Madeni Sanatkarlar Odası Maneviyat Dolu İftar Yemeği Düzenledi

Bafra Madeni Sanatkarlar Odası Maneviyat Dolu İftar Yemeği Düzenledi

Bafra Madeni Sanatkarlar Odası tarafından odanın düğün salonunda verilen iftar yemeği büyük ilgi gördü. Organize edilen iftar yemeğinde 1200  kişiye ikramda bulunuldu. 

A+A-

Bafra Madeni Sanatkarlar Odası tarafından odanın düğün salonunda verilen iftar yemeği büyük ilgi gördü. Organize edilen iftar yemeğinde 1200  kişiye ikramda bulunuldu. 
İftar yemeği öncesi ve sonrasında  Bafra Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Hurşit Tulum ve yönetim kurulu üyeleri protokol ve üyeleriyle, esnaflarla tek tek ilgilendiler. Bafra Madeni Sanatkârlar Odası tarafından oda düğün salonunda üyelerine ve Bafra içinde bulunan esnaflara yönelik iftar yemeği verildi.
Din görevlilerinin okudukları Kur’an-ı Kerim ve ilahiler eşliğinden sonra 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısı ile dualar edildi. Akşam ezanının okunması ile iftarını huşu içinde  açan Bafra Madeni Sanatkârlar Odası üyesi esnaflar ve protokol, davetliler iftar yemeği sonrasında yemek sonunda dua yaptılar.
 İftar yemeğinde konuşan Bafra Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hurşit Tulum, 11 ayın sultanı ramazan ayının önemine binayen aynı sofrada iftar yapmanın faziletinin yanı sıra birlik ve beraberliğin pekişmesi noktasında da öneminin büyük olduğunu söyleyerek katılanlara teşekkür etti.
Başkan Tulum yaptığı konuşmada,’’Değerli davetliler. Geleneksel iftar yemeğimize katılımınızdan dolayı yönetimim adına hepinize şükranlarımızı sunuyoruz Rabbim aramızdan ayrılan başta aile büyüklerimiz, yakınlarımız ve çok değerli aramızdan ayrılan ustalarımız oldu. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. 
Bugün 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 109.yıl dönümü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk Milleti’nin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin bir yıl dönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi; necip Türk milletinin kahramanlık destanlarının anıtlaşmış örneğidir. Bayrağımıza, hürriyet ve istikbalimize kastetmek isteyenlere karşı verilmiş destansı bir cevaptır. 18 Mart 1915’te yok edilmek istenen bir millet, canı pahasına vatanını nasıl savunduğunu tüm dünyaya göstermiş; tarihin akışı değiştirilmiş, Türk’ün gücü müstevlilerin hafızasına mıh gibi kazınmıştır. Kınalı kuzular kanlarıyla destan yazmışlar; vatan, bayrak ve milli namusu lekeletmemişlerdir. Bizlere bu cennet vatanı teslim eden atalarımızla, kahraman ecdadımızla gurur duyuyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109’uncu yıl dönümünde; Kurucu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ulusu ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.
İnşallah bu iftar yemeğimizin bugünkü olduğu gibi gelecek yıllarda da aynı heyecan, aynı sizlerle bugünkü buluşmamızı cenabı Allaha bizlere nasip eylesin. Bugün Bafra burada. Bu birlik beraberlik iftarında bir arada olmanın mutluğunu yaşamaktayız’’ diyerek sözlerini tamamladı.
İftar yemeği organizasyonunu ALTINKAYA YEMEK FABRİKASI yaparak , iftar menüsüyle, sunumuyla  tüm katılımcılardan takdir topladı. 
Bafra Madeni Sanatkarlar Odasının düzenlemiş olduğu maneviyat yüklü geleneksel iftar yemeğine Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Jnd.Kd.Bnb. Adalet Gökcan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Bafra TSO Meclis Başkanı Hakan Yıldırım, Bafra TSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tunç, Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Erol, Bafra Kızılırmak Esnaf Kefalet ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yılmaz, Ankara Madeni Eşya Fedarasyon Başkan Vekili Uğur Tüfekçi, Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, Samsun Mobilyacılar Odası Başkanı Cengiz Gürtan, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr.Aytaç Akın, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, Halk Bankası Bafra Şube Müdürü Kemalettin Yiğit, Ziraat Bankası Bafra Beşyol Şube Müdürü Muhammed Özyanık, Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu, Bafra Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Osman Genç, Bafra Terziler Odası Başkanı İlyas Aşcı, Bafra Elektrik ve Elektrikçiler Odası Başkanı Bülent Kulaksız, Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş, Bafra Kunduracılar Odası Başkanı Sedat Göbeloğlu, Bafra Marangozcular ve Mobilyacılar Odası Başkanı İlhan Erken, Bafra Berberler Odası Başkanı İmdat Akay, Bafra Madeni Sanatkarlar Odasına bağlı üyeler ve esnaflar katılım sağladı.

whatsapp-image-2024-03-19-at-08-51-05.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-51-05-1.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-51-04-1.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-51-04.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-51-03.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-51-01-1.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-51-01.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-51-00-1.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-51-00.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-50-59-2.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-50-58.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-50-57.jpegwhatsapp-image-2024-03-19-at-08-50-56.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.