Bafra Kızılırmak Esnaf Odası Başkanı'ndan Ahilik Haftası kutlama mesajı

Bafra Kızılırmak Esnaf Odası Başkanı'ndan Ahilik Haftası kutlama mesajı

Bafra Kızılırmak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yılmaz yönetimi adına Ahilik Haftası dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Başkan Yılmaz mesajında,’’Ahilik kültürünün oluşturduğu evrensel değerler bugün tüm insanlığın ortak arayışını oluşturmaktadır. Bu kutlu mirasa sahip çıkmak ve onun taşıdığı evrensel değerleri yaşayıp yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz pilav dağıtımı etkinliğine katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor ve tüm teşkilatımızın ahilik kültürü haftasını kutluyorum.

"Ahilik kültürü  insanı insan yapan değerlerden biridir."

Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır. Bu kültür o kadar önemlidir ki, dürüstlüğü, çalışkanlığı, kardeşliği bilimsel araştırmalarla ortaya konulmuştur.

Ahilik teşkilatı günümüzün esnaf birlikleri ve meslek odalarının da temelini oluşturmaktadır.

Ahilik Teşkilatı millet olmamızı, devlet olmamızı temin ve tesis eden önemli değerlerimizdendir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermektedir. Yıllardır kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan ilimizde de mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkarlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar Ahilik ilkelerini yaşatma gayreti içerisindedirler. Bunun yanında yaptıkları sosyal çalışmalar ilimizin huzuru için gösterdikleri gayret ile tüm halkımıza hizmetlerini sürdürmektedirler.

Ahilik haftasının, başta esnaflarımız olmak üzere Bafra’mıza , Bölgemize ve Ülkemize hayırlar, bereketler, bol ve helal kazanç getirmesine vesile olmasını diliyorum."dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum