Bafra Kaykamamı Cevdet Ertürkmen'in 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Bafra Kaykamamı Cevdet Ertürkmen'in 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen 10 Ocak Gazeteciler Günü için bir yazılı açıklama yayımladı, Ertürkmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

A+A-

Bilgi çağında bireyin haberdar olma, bilgiye erişim gibi talepleri artık vazgeçilmez temel haklarından sayılmakta. Bireyin dolayısı ile toplumun etrafında olup bitenlerden sağlıklı şekilde bilgilendirilmesi, bilginin harmanlanması ve değerlendirilmesi ise başlı başına bir süreç. Bu sürecin yürütücüleri ise basın mensupları yani gazeteciler. 

Gazeteciler özellikle Sanayi Devrimi ile toplumsal hayatta meydana gelen değişimlerin getirdiği karmaşık ilişkilerin anlaşılması bağlamında önemli bir fonksiyonu yerine getirmekte. Günümüz sosyal medya dünyası göz önüne alındığında saf bilgiye erişimin doğru yorumlanması, haberin etik değerler süzgecinden geçirilerek servis edilmesi çok daha önemli hale gelmekte. 

Bu nedenlerle gazetecilik, 24 saat aralıksız sürdürülmesi gereken, kamusal hizmet niteliğinde bir meslektir. Öyle ki demokratik sistemin vazgeçilmezi, olmazsa olmazıdır.
Kurtuluş Savaşında, Cumhuriyetin kuruluşunda daha sonra demokrasimizin gelişmesinde gazetecileri katkısını, emeğimi görmekteyiz. Bu mesleğin gelişiminde rol alan bir çok gazeteci aynı zamanda cemiyet hayatının en önde yer alan simaları olmuşlardır. Bununla yetinmemişler kanaat önderi olmuşlar, bir çok insanın rol modeli haline gelmişlerdir. 

Bir çok insanın okuma alışkanlığı gazete ile başlamıştır. Köşe yazarlarının kitapları ile devam etmiştir. Böylece gazeteciler düşün hayatının oluşmasında dolayısı ile toplumsal hayatın şekillenmesinde önemli bir görev üstlenmişlerdir. 10 Ocak Gazeteciler Gününün anlamı böylece daha iyi anlaşılacaktır. Bu mesleğe gönül veren, emek harcayan tüm gazetecilerin gününü kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim. 

       Cevdet Ertürkmen
           Kaymakam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.