Bafra 'Kariyer Günleri' Konferansı

Bafra 'Kariyer Günleri' Konferansı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şevket Aşçı Turizm Fakültesinde İŞKUR İlçe Müdürlüğü`nün ortaklaşa düzenlediği “Kariyer Günleri” adlı seminer gerçekleştirildi.

A+A-

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şevket Aşçı Turizm Fakültesinde İŞKUR İlçe Müdürlüğü`nün ortaklaşa düzenlediği “Kariyer Günleri” adlı seminer gerçekleştirildi.
Düzenlenen seminere konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Gökhan Okçu ve Televizyon Programı sunucusu Defne Sarısoy yer aldı. Programın açılış konuşmasını Turizm Fakültesi Dekanı Fatma Aydın yaptı. Aydın konuşmasında “ İlçemizde eğitim alanında önemli yatırımlar yapılıyor. İşletme Fakültemizin de temeli atıldı. Sadece Ulusal değil Uluslararası eğitim vermek vermekteyiz. Gençlere şunları söylemek istiyorum. Hayatımızı tercihler oluşturur. Ve bu tercihler hayatımızı inşa eder. Bu tarz etkinlikler ile sizlere farkındalık yaratmak istiyoruz. Sizlere çok önemli bilgiler katılacağını biliyorum” dedi. Açılış konuşmasının ardından TV sunucusu Defne Sarısoy iletişim konulu seminer verdi. Sarısoy konuşmasında, “ Üniversiteli gençlere daha yolun henüz başında olduklarını belirten Sarısoy, “ Zamanı çok verimli kullanın. Zira telafisi olmayabilir. Benim kariyerim sürprizler ile dolu oldu. Aslında TV sunuculuğu aklımda olmayan bir şeydi. Fakat dediğim gibi hayatım sürprizle ile dolu. Benim sizlere önerim eğitiminizin yanı sıra kendinizi geliştirmeniz. Hem konuşma anlamında hem de kendinizi ifade etmek anlamında geliştirin. İletişim konusunda kendinizi geliştirdiğiniz de inanın sizlere çok faydası olacaktır” dedi. Defne Sarısoy`un ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Gökhan Okçu verdiği seminerde insan beyninin sorular ve cevaplar ile çalıştığını belirterek, “ İnsan beyni sorular ve cevaplardan ibarettir. Hayatınızı rutin akışından çıkarın ve farklı şeylere de odaklanın. Ne? Neden? Sorularını kendinize sıkça sorun. Algınız düşünceleriniz hangisine yoğun ise ona göre hareket edin. İnsan beyni nedensiz hareket etmez. İnsan bir dakika sonrasında ne olacağını bilmeden yaşar. İnsanlar hiç bitmeyecek gibi yaşayan canlılardır. Ne yapılması ne söylenmesi gerekiyorsa bugün yapın bugün söyleyin. Geriye dönüp baktığımızda keşkeler olmasın” dedi. Programa Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mehmet Kuran, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, Bafra İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik, Bafra AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, İlçe Gençlik Spor Müdürü Osman Şenocak, İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, eğitim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Programın sonunda katılımcılara Samsun`u simgeleyen bir tablo ve adlarına dikilmiş fidan hediye edildi.

gelisim-1.jpggelisim-2.jpggelisim-3.jpggelisim-4.jpggelisim-5.jpggelisim-6.jpggelisim-7.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.