BAFRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ “EVDE KALIYORUZ, KİTAP OKUYORUZ” ETKİNLİĞİ

BAFRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ “EVDE KALIYORUZ, KİTAP OKUYORUZ” ETKİNLİĞİ

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Corona Virüs (Covid-19) hastalığı nedeniyle ülkemizde de birtakım tedbirler alınmıştır.

A+A-

Okullarımızda yüz yüze eğitime ara verilerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23.03.2020 tarihinden itibaren EBA(Eğitim Bilişim Ağı) ve TRT üzerinden uzaktan eğitim yapılması kararlaştırıldı. Bu süreçte evde kalan öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Evde Kalıyoruz, Kitap Okuyoruz” etkinliği planlanmıştır. Temel amacı, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak veya var olan alışkanlıklarını artırmak olmakla beraber öğrencileri teşvik etmek amacıyla kitap ve kalem hediyesiyle ödüllendirme de yapılmaktadır.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

Uzaktan eğitim boyunca öğrencilerimiz okudukları kitaplardan beğendikleri bir cümleyi kitap adı ve yazarı da belirterek her akşam 20.00- 21.00 saatleri arasında twitterden aşağıda yer alan örnekteki gibi paylaşacaklardır. Her gün ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde birer öğrencimize kitap ve kalem hediye edeceğiz. Twitter kullanmayan öğrencilerimiz velilerinin twitter adresinden de paylaşabilir, velinin de twitter adresi yoksa öğretmenlerimize ya da idarecilerimize ulaşıldığında öğretmen ve idarecilerimiz öğrenci adına twitterde paylaşımda bulunabilirler. Etkinliğimize Bafra’da öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm öğrencilerimiz katılım sağlayabilir.

Örnek Tweet :

“Öğüt, hazır bir akıl demektir.”

Kaşağı, Ömer Seyfettin

#samsunokumavakti #heryerekitapheryerdekitap #bafraevdeokuyor @bafra_mem @mehmetalikatip1 @CoskunESEN57 ÖğrenciAdı-Soyadı Sınıfı/Şubesi Okul Adı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.