BAFRA İĞDİR BOYU  DERNEĞİNE MUHTEŞEM AÇILIŞ

BAFRA İĞDİR BOYU DERNEĞİNE MUHTEŞEM AÇILIŞ

Bafra’da Kızılırmak Mahallesi Kaymakam sokak no. 7/9A’da faailyet gösterecek olan Bafra İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneğinin açılışı düzenlenen törenle açıldı.

A+A-

Açılışta ilk olarak  iş insanı Abdullah Çakır bir konuşma yaptı.
İş İnsanı Abdullah Çakır konuşmasında,’’İğdir Boyu 24 Oğuz Boyundan üç oklar koluna sahip Denizhan’ın en büyük oğlu İğdir Beyin Boyudur. Anadolu’nun Türkleşmesinde etkili olan ve Bafra’ya yerleşen bir boydur. Derneğimizin amacı Türkiye genelindeki tüm İğdir Boyundan gelen toplulukları Bafra’da İğdir Boyu Derneği altında bir araya getirmek ve sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı pekiştirmektir. ‘’dedi.

Bafra İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Çakır konuşmasında,’’İğdir Boyu Oğuzların 24 boyundan biridir.
İğdir 12 kolu bulunan Üçokların bir koludur. Anadolu’nun çeşitli yörelerindeki bu isme sahip plan köyler bu boyun varlığını hale temsil ettirmektedir. Bir çok ilimizde ve ilçelerimizde İğdir Boyundan gelen köyler ve topluluklar bulunmaktadır. 11 Mart  2022’de kurulan ve bugün açılışını yaptığımız derneğimizin amacı sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak, bu konuda sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmek ve toplumumuza faydalı bir dernek olmaktır.
Bizler Bafra İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği yönetimi olarak amacımız Türkiye genelindeki Samsun - Bafra İğdir, ve civar Köylerini dernekleşme yolunda ilerletme ve birlik beraberliği sağlamaktır. İğdirliler olarak tüm mahalleleri ile Bafra, Samsun’da ve ülke dünya gündemindeki konularda, ortak görüş ve amaçlarda hareket eden platformlarda görev almak, düzenlenecek etkinliklere güçlü olarak katılmayı hedefliyoruz.
Köyümüzün Milli birlik ve beraberliğinin korunması ve yaşatılması doğrultusunda, kültürümüzden ilkelerden sapmadan milli ve manevi değerlere bağlı, saygılı, geleneklerine koruyup gelecek nesillerimin zihnine yerleşmesi, sosyalleşmenin artırılması gerekmektedir.
Dernek olma unutulan kültür zenginliklerimiz yaşatma düzenleyeceği kültürel ve sosyal faaliyetlerin organizasyonuna yardımcı olmak ve koordine etmek, amaçlarımız arasındadır. Bugün sevinç günü kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Kurban Bayramını doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar! Her şeye kadir olan yüce Allah bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın.’’diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra ise sırasıyla İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı , GÖKCAMDER Kurucu Genel Başkanı , HEYCES TEKSTİL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal , Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç  birlik ve beraberliklerle dolu mesajlar verdikten sonra herkesin mübarek kurban bayramını kutladılar. 
Konuşmalardan sonra yapılan dua ile açılış kurdelesi kesildi.
Açılış kurdelesini Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç , Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı , GÖKCAMDER Kurucu Genel Başkanı , HEYCES TEKSTİL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş, Ak Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Yurduseven, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nazife  Soruklu , CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, İş İnsanı Abdullah Çakır, Bafra İğdir Boyu  Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Çakır, Belediye Meclis Üyeleri, Bafra Bengü Köyü Derneği Başkanı Erdem Bakır hayırlı olsun dilekleri ile birlikte kestiler. 
Açılışa ayrıca siyasi parti temsilcileri, Bafra Gençlik ve Spor Müdürü Osman Şenocak, İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanı Halil İbrahim Mete, GÖKCAMDER Başkan Yardımcısı Salih Kılıç, Bafra Çeltik Komisyon Üyesi Şükrü Derebey, Mahalle Muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile  sayıda vatandaş iştirak etti.

Etiketler : ,
BAFRA İĞDİR BOYU DERNEĞİNE MUHTEŞEM AÇILIŞ

BAFRA İĞDİR BOYU DERNEĞİNE MUHTEŞEM AÇILIŞ

Bafra’da Kızılırımak Mahallesi Kaymakam sokak no. 7/9A’da faailyet gösterecek olan Bafra İğdir Boyu ( Köyü ) Yaşatma ve Yardımlaşma Derneğinin açılışı düzenlenen törenle açıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.