BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ' NDE 2. OLAĞAN KONGRE

BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ' NDE 2. OLAĞAN KONGRE

Bafra Görme Engelliler Derneği yeni Yönetim ve Denetim Listesi' ni seçmek için Kongre' ye gitti.

A+A-

   Bafra’da Eski Devlet Hastanesi' nin karşısında; 3 yıldır faaliyetlerini sürdüren dernek, 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 14.00’te dernek binasında çoğunluğun katılımıyla İkinci Olağan Kongresi' ni gerçekleştirdi.

Derneğin eski başkanı Fatih Uyanık başkanlığında toplanılan kongreye; Bafra Görme Engelliler dernek üyeleri ve yakınları katıldılar.

Büyük bir coşkuyla açılan Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra; önergeyle Divan Heyeti'ne derneğin eski Başkanı Fatih Uyanık, eski başkan yardımcısı Hüseyin Şirin ve eski genel sekreter Nurten pezek seçildi.

 Divan Kurulunun belirlenmesinden sonra, Gündem Maddeleri' nin görüşülmesine geçildi. Genel kurulda bütün gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edili.

Genel Kurul' da, Mustafa Kaplan tarafından yönetim ve denetim listesi sunuldu. Onun dışında başka liste sunan olmadı. Mustafa Kaplan’ın sunmuş olduğu liste kongrede oyların çoğunu alarak yeni yönetimi üstlenmeyi haketti.

 Teşekkür konuşması yapan Mustafa Kaplan şunları söyledi: “ Değerli üyelerimiz ve kıymetli katılımcılar; biliyorsunuz ki sizlerin desteğiyle artık yönetimde söz sahibi olduk. Bizleri destekleyen ve desteklemeyen herkese teşekkür ediyorum. Listeyi hazırlarken çok titiz bir çalışma yürüterek büyük bir emekle herkesin görüş ve düşüncelerini alarak hareket ettim.

 Hizmet anlamında daha geniş bir kitleye ulaşan ve uzun soluklu çalışabilecek bir ekip kurmaya çalıştım. Ekibimi oluştururken kesinlikle kendi sevdiğim, saydığım, değer verdiğim insanlardan oluşan bir ekip kurma niyetinde olmadım. En siyahın üzerinde beyazın daha net anlaşıldığı bir gerçektir. Bu yüzden doğruyu görebilme ve en doğru kararları verebilme adına farklı düşüncelerden oluşan sağlam bir ekip kurduğumu belirtmek isterim.

 Bu konuda gerçekten çok ince eleyip sık dokudum diyebilirim. Tabi önceliğim; başta üyelerimiz olmak üzere, bütün engelli sorunlarının nasıl çözüme kavuşturulacağı olmuştur. Bayan üyelerimizin toplum içinde ve her alanda aktif  olarak daha fazla söz sahibi olmaları  için yönetim ve denetim listemin yüzde otuz beşini kadınlardan oluşturdum. Ayrıca tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmak için eski yönetim listesinden 4 arkadaşımızı listeme dahil ettim.

 Ben bu ekibin güzel çalışacağına inancın tamdır. Kongreden sonra ilk yönetim toplantısında arkadaşlarımız desteklerseler başkanla aday olacağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Başkan seçilmem durumunda sadece bizleri destekleyenlerin değil tüm herkesin başkanı olacağımı herkesin bilmesini isterim. Asla hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Ayrıştırıcı değil, daima birleştirici olacağız. Ekibimle beraber üç yıl boyunca birçok faaliyetlere, projelere imza atacağız. Bunları özetle söylemek gerekirse; başta derneğimizin üye sayısını arttıracağız, birlik ve beraberlik içersinde kaynaşma adı altında her ay düzenli olarak müsait olan üyelerimizle, dernekte toplanıp her türlü sorunlarımızı ele alacağız. 

 Üzerime düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Bütün engelli sorunlarıyla mücadele edeceğimi özellikle buradan belirtmek istiyorum.  Verdiğim bütün sözleri gerçekleştreceğim. Bütün üyelerimizin sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Bu dernek sadece benim ve ekibimin değidir. Sizler derneği bizlere emanet ettiniz. Tüm üyelerimizi temsil etmek adına yetki verdiniz. Dernek hepimizin ve Derneğimijzi hep birlikte kalkındıracağız.

 Bütün Engelleri birlikte aşacak, her türlü sorunların üstesinden birlikte geleceğiz. Aydınlık dolu, engelsiz günlere hep birlikte koşacağız. İşte ancak o zaman amacımıza ulaşmış oluruz.

 Rabbim çıktığımız bu yolda hepimizi Muvaffak kılsın inşallah diyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.”

 Demokratik ve keyifli bir hava içinde gerçekleşen Genel Kurul tam üç saat sürdü.  Kongre sonrası bütün katılımcılara pide, tatlı ve semaver çayı ikram edildi.

 Kongreden bir gün sonra yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını yaparak; görev dağılımını belirlemiş olup, aynı gün eski yönetim ile yeni yönetim arasında görev devir teslim töreni gerçekleşmiştir.

YENİ BAŞKAN MUSTAFA KAPLAN

 Yeni Yönetim Kurulu Asıl Üyelerden oluşan görev dağılımı şu şekildedir:

1-            Başkan: Mustafa Kaplan.

2-            Başkan Yardımcısı: Fatih Uyanık.

3-            Genel Sekreter: Ahmet Önem.

4-            Mali Sayman: Abdullah Pezek.

5-            Proje ve Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı:  Şaban Satılmış.

6-            Basın, Yayın ve Halkla ilişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı:  Hasan Satılmış.

7-            Üyelerden sorumlu başkan yardımcısı:  Nurten Pezek.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

bafra-gorme-engelliler-dernegi-nde-2-olagan-kongre.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.