Bafra görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  Mesajı

Bafra görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan 8 mart Dünya Kadınlar Günü ile alakalı bir mesaj yayınladı.

A+A-

Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan 8 mart Dünya Kadınlar Günü ile alakalı bir mesaj yayınladı.
Mustafa Kaplan yayınladığı mesajda şunları söyledi: "8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutlarken konuyla alakalı şu ifadelere deyinmek istiyorum. Kadınlar toplumumuzun mimarlarıdır, bir toplumun gelişmesi, değişmesi ve aile yapısı tamamen kadına bağlıdır. Ne yaparsak yapalım asla onların hakkını ödeyemeyiz. bana göre kadınlar, Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden varlıklardır. onlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı. diğer bir ifadeyle Kadınlar İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan, hayatımızı tamamlayan ve anlamlı kılan değerli kadınlarımızdır. bu konuda gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüne dikkatlerinizi çekmek istiyorum.  "Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!" 
demek ki sözün özü hayatımıza yön veren, hayatımızı bütünleştiren, ve anlalmlı kılan, yaşama tutunmamızı sağlayan en önemli varlıklar kadınlardır. 
   Türkiye'de kadınlar Cumhuriyet ile kazanılmış birçok çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almaya devam etmektedirler. her geçen gün sosyal hayatta ve çalışma hayatında daha fazla söz sahibi olmaktadırlar. Tabiî ki yapılanları asla kafi göremeyiz. çalışma hayatın her alanında daha fazla kadın vatandaşımızın söz sahibi olması, daha fazla sosyal hayatta aktif olarak yer almaları ve topluma faydalı bireyler olmaları için canla başla çalışmalıyız. gerek devlet, gerek kamu ve sivil toplum kuruluşları gerekse toplum olarak kadınlarımızın toplum hayatına katılmaları ve her alanda başarılı olmaları  için onları destekleme konusunda üzerimize çok büğyük sorumluluklar düşmektedir ve bu sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. örneğin; eskiye nazaran  kadınlar daha çok özgür olmasına rağmen gerek ülkemizde, gerekse dünyada kadına yapılan şiddet ne yazık ki hala devam etmektedir. insanlığın kara lekesi olarak nitelendirdiğimiz bu tür hadiselerin sona ermesi için millet olarak hep birlikte mücadele etmeliyiz. ben kadınlarımıza yapılan şiddetin sona ermesi, onların çalışma ve sosyal hayatın  her alanında aktif olarak yer almaları için var gücümüzle savaşmalı ve bu tür konularla alakalı yapılan çalışmaların arttırılması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle hayatımızda en kıymetli varlıklar olan kadınlarımızın 8 mart dünya kadınlar günlerini en kalbi duygularla kutlar, hepsine de eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini bütün içtenliğimle temennih eder, bundan sonraki dünya hayatında Kadına şiddetin olmadığı, kadınlarında erkekler kadar özgür olabildiği, kadına saygının olduğu nice günler dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.