Bafra GİAD’dan İsrail Boykotlarına Farklı Yaklaşım

Bafra GİAD’dan İsrail Boykotlarına Farklı Yaklaşım

Bafra Genç İş Adamları Derneği'nden İsrail'e yönelik boykot çağrılarına farklı bir yaklaşımda bulunarak, bir çağrı yayınladı.

A+A-

Bafra Genç İş Adamları Derneği'nden İsrail'e yönelik boykot çağrılarına farklı bir yaklaşımda bulunarak, bir çağrı yayınladı.

Hepimizin ceplerimizde taşıdığımız kredi kartlarının sağ alt köşesinde isimleri yazan Mastercard  ve VISA Amerikan merkezli kurulan şirketlerdir. VISA  Bank of Amerika tarafından Mastercard ise çok uluslu finans kuruluşlarının konsorsiyumu tarafından kurulmuştur. 

Bunlar Bonus, World, Maximum gibi birer banka markası değil bankaların kullandığı sistemin kendisidir.  

Bu şirketler ile anlaşması olmayan dünya üzerinde hiçbir ticarethane yoktur ve bu şirketler kredi kartlarınız ile yaptığınız her işlemden pay almaktadır. 

Artık bu şirketler rakip bir Türk Markası var; “TROY” Bankalar arası Kart Merkezi (BKM) tarafından 2016 yılında lisansını alarak 2017 yılında kullanılmaya başlandı. 

Türkiye’nin ilk ve tek yerli ödeme sistemi olan troy’un açılımı “Türkiye’nin Ödeme Yöntemleri” dir. 

Diğer bir değişle alışverişlerinizde sağ alt köşesinde troy logolu kartlar kullanırsanız, yaptığınız her alışverişin komisyonu ülkemiz finans piyasası içinde kalır, Türkiye kazanır.  

 İsrail’i destekleyen ülkelerin mallarının boykot edilmeye başlanmasıyla, ülkemizle kullanılan yaklaşık 110 milyon kredi kartının içinde troy markalı kartların sayısı 19 milyona ulaşırken, Ekim ayında troy marka kartların kullanımıyla yapılan alışverişler %57 artarak 30 milyar liradan 48 milyar liraya yükseldi. 

Bizler de İsrail zulmüne karşı boykotumuzu onlar için en değerli olan para piyasalarına karşı göstererek tüm kredi kartlarımızı troy markalı kartlara çeviriyor, saygıdeğer Bafralı hemşerilerimizden de boykotumuza destek olmasını bekliyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum