BAFRA FOTOMARATONU SONA ERDİ

BAFRA FOTOMARATONU SONA ERDİ

Birincilik ödülü Cihan Deniz’in

A+A-


Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bafra Genç İş Adamları, Bafra İçin Hepimiz, Bafra Kent Konseyi, Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin desteklediği Foto Maraton, sona erdi.

Kızılırmak ve Kuş Cenneti ile Dünyanın sayılı değerlerinden biri haline gelen Deltası ile, Tarihi dokusu ve sosyal yapısıyla farklılık gösteren Karadeniz'in nadide İlçesi olan şirin Bafra'yı sanatsal yöntemlerle tanıtmak, fotoğraf sanatını Bafra halkına sevdirmek, fotoğraf bilinci oluşturmak ve bu alana yöneltmek, bu etkinlik aracılığıyla da Bafra belediyesine kaliteli ve zengin fotoğraf arşivi oluşturmak, Fotoğraf sanatının gelişmesine Bafralılarında katkısını sağlamak amacıyla düzenlenen foto maraton da birincilik ödülünü Ankara’dan katılan Cihan Deniz Aldı.

Foto Maratonun ödül töreni Kızılırmak Deltası Ziyaretçi Merkezinde düzenlendi.

Törene Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ”Samsun İlçeleri arasında ilk kez düzenlenen foto maratonda ilçemizin tanıtımı adına önemli bir adım atıldığını düşünüyorum” Dedi.

Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Derneği 2013/2 patronaj numaralı “Bafra Fotomaratonu”  konulu fotoğraf yarışmasının jürisi 452 Eser değerlendirmeye alındı, İlk elemede “bir kalsın” oyu alan eserlerden 117 âdeti ikinci tura geçti. İkinci turda “iki kalsın” oyu alan 71 eser üçüncü tura geçti. Üçüncü turda “üç kalsın” kalsın oyu alan 55 eser final turuna kaldı. Tüm eserler değerlendirildi, ve son kapalı oylama yapıldı. Oylama neticesinde;

Birinci : Cihan Deniz-Ankara

İkinci  : Mehmet Serhat Gürsoy-İstanbul

Üçüncü: Mustafa Güral-Samsun

Mansiyon: Mürsel Yağcıoğlu-İstanbul

Mansiyon: Metin İşler-Samsun

Kazandı.

50 Fotoğrafında sergilenmeye layık görüldüğü Foto Maratonda ödül alan Fotoğraflar Bafra Belediyesi Resmi Sitesi olan Bafra.bel.tr de yayınlanacak.

Bafra Belediyesi ayrıca düzenleyeceği bir sergi ile söz konuş fotoğrafları ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.