Bafra Filistin için tek yumruk oldu

Yurdun dört bir yanında onlarca kişi Filistin'e destek için toplandı. Bafra’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan grup, gıyabi cenaze namazı kıldı.

A+A-

Yurdun dört bir yanından onlarca kişi Filistin'e destek için toplandı. Bafra’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan grup, gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

 


Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen basın toplantısına Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Bafra Ziraat Odası Başkanı OsmanTosuner, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri, daire amirleri ve müdürler katıldı. 
 

‘’BÜTÜN TÜRKİYE’DEN SES VERİYORUZ’’
Katılımcılara hitap eden Memur-Sen Bafra İlçe Başkanı Seçim Çalışkan şunları söyledi, Bugün Türkiye genelinde Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimize yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız. 
Aynı anda Ankara’da büyük bir mitingle Siyonist katliamı lanetliyor, bütün Türkiye’den ses veriyoruz. ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ diyerek Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız. 
İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız.
Ve dünyanın tüm iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulunmak için buradayız.

‘’İSRAİL BİR DEVLET DEĞİLDİR’’

''Sözün bittiği yerdeyiz'' diyen Başkan Çalışkan,  ''İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yaparken, susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var.  O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır, İsrail bir devlet değildir. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur. 
İşte…Bu rejime karşı direnen bir avuç insan, Bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. İnsanlık nerede?
Onur nerede?
Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş… Gazze’de çocuklar ölüyor! Gazze’de kadınlar ölüyor! Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor! Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta…Ey insanlık neredesin?Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor. ''

‘’KİMSE BAŞINI KUMA GÖMMESİN’’

''Kirli bir propaganda çarkı altında yaşıyoruz…Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu.Kimse başını kuma gömmesin…
Bir ekran görüntüsüne kapılıp, kendini kurtaracağını da zannetmesin. Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütü aralıksız yetmiş beş-seksen yıldır katliam yapıyor Filistin topraklarında. Bu gerçekten kaçabilir miyiz?Katil belli iken kimse güce yaslanıp maktulü taşlamasın.Bu köhne dünya yıkılır!Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır. Bizim tarafımız belli:Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil…Filistinli kardeşlerimizin yanındayız.Biz, Filistin’in haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, insanız…
Ve insanlık, adaleti tutup kaldıracak…Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız. Onun için bir kere daha haykırıyoruz:İsrail soykırımcı bir terör örgütüdür. 
İsrail, kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi elbette yerle yeksan olacak. Kahrolsun İsrail…Kahrolsun İsrail’i destekleyen emperyalizm…Yaşasın adalet…Yaşasın insanlık…Yaşasın özgür Filistin.''

Konuşmanın ardından grup Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Grup cenaze namazının ardından olaysız şekilde dağıldı.

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-011.jpg

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-010.jpg

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-009.jpg

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-008.jpg

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-007.jpg

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-006.jpg

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-005.jpg

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-004.jpg
bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-003.jpg

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-002.jpg
bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu-001.jpg

bafra-filistin-icin-tek-yumruk-oldu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.