BAFRA ’’DOĞU TÜRKİSTAN ZULMÜNE KARŞI’’ YÜRÜDÜ

BAFRA ’’DOĞU TÜRKİSTAN ZULMÜNE KARŞI’’ YÜRÜDÜ

İyilik Her Zaman Her yerde (İHH) Bafra İnsani Yardım Derneği iş birliği ile Doğu Türkistan'daki zulme ses getirmek için Bafra'da yürüyüş düzenledi.

A+A-

Doğu Türkistan’da uygulanmakta olan baskı, zulüm ve işkencelere karşı tek yürek olan Bafra İnsani Yardım Derneği ve İHH,  öğrenciler, vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak yürüyüş gerçekleştirdiler. 

Bafra Kardeşine sahip çık, Zulme sessiz kalma sloganları atan grup, Doğu Türkistan’da artarak devam etmekte olan zulmün sonlandırılması için çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda son buldu, burada bir konuşma yapan Bafra İnsani yardım Derneği Başkanı İlyas Altıntaş, "Değerli basın mensupları kıymetli doğu türkistan sevdalıları burada toplanmamızın amacı Çin Hükümeti’nin doğu türkistan halkına uyguladığı baskı ve zülüm ve asimilasyon çalışmaları Protesto etmektir" dedi.

SİNCANG İSMİNİ HİÇ BİR UYGUR KANUL ETMEZ

Müslüman Uygurlar üzerinde baskının arttığını dile getiren Altıntaş, 1949 yılında Çin  doğu Türkistan'ı işgal ettikten sonra bölge kazanılmış yeni topraklar anlamına gelen’ şincang ‘ İsmini verdi.  Hiçbir Türk’ün orayı Şincang Olarak kabul edemediğini ve orayı Doğu Türkistan ismiyle kullanılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

 Çin’in toprak bütünlüğü Doğu Türkistan sınırları dışında başladığını da söyleyen Başkan Altıntaş şöyle devam etti, Biz doğu Türkistan'ı da içine alan Bir Çin toprak bütünlüğünü kabul edemeyiz çünkü doğu Türkistan işgal edilmiş bağımsız bir Devlettir. 

Değerli basın mensupları ve gönül dostları zülmün sona ermesi toplama kamplarının acilen kapanması gerekmektedir. Çin vatandaşları hangi haklara sahipse özgürlük insan hakları inanç ve ticari hürriyet noktasında doğu Türkistan halkı içinde bütün kısıtlamalarının kaldırılması gerekli. Doğu Türkistan'da zülüm vardır ve bu zulüm devam ettiği sürece biz susmayacağız" dedi.


bafra-’’dogu-turkistan-zulmune-karsi’’-yurudu-1.jpg bafra-’’dogu-turkistan-zulmune-karsi’’-yurudu-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum