Bafra Din Görevlileri keşkek dağıtımı etkinliği düzenledi

Bafra Din Görevlileri keşkek dağıtımı etkinliği düzenledi

Bafra Din Görevlileri Derneği 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile keşkek dağıtımı düzenledi.

A+A-

Bafra Din Görevlileri Derneği 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile keşkek dağıtımı düzenledi.

Bafra Din Görevlileri Derneği tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile Bulvar Caddesinde vatandaşlara keşkek dağıtımı yapıldı.

Program Harız Mahallesi İmam-Hatibi Hafız Bülent Bahar’ın aşrı şerif okuması ile başladı.

Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar programda yaptığı konuşmada,’’ Her yıl 1-7 Ekim tarihleri “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. Diyanet İşleri başkanlığımız, bu yılın temasını, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlemiştir. Hafta vesilesiyle camilerimizin hayatımızda ve gönül dünyamızdaki yerini yeniden idrak edeceğiz.

Ömrünü din hizmetine adayan vefa erlerini, fedakâr hocalarımızı, hademe-i hayrâtı, camileri imar, inşa ve ihya eden aziz milletimizi rahmet ve minnetle yâd edeceğiz.
Bereket ve hidâyet kaynağı olan ilk mabet, Mekke-i Mükerreme’deki Kâbe’dir. Yeryüzündeki her mescit ve cami ise Kâbe’nin birer şubesidir. Cami ve mescitlerimiz, Beytullah’tır yani Allah’ın evidir. İslam’ın nişanesi, tevhidin merkezi, vahdetin gür sadasıdır. Şehirlerimizin kalbi, hayatımızın merkezidir. İlim, irfan ve hikmet menbaıdır. Resul-i Ekrem (s.a.s)’in ifadesiyle cami ve mescitler, Allah katında beldelerin en sevimli olan mekânlarıdır. Cami ve mescitlerimiz, Kâbe’ye, Mescid-i Nebevî’ye ve Mescid-i Aksâ’ya duyduğumuz vefanın göstergesidir. Bizler Allah kelamıyla burada tanıştık. Peygamber varisleriyle burada buluştuk. Rahmanî ve nebevî terbiyeyi burada aldık. Adap ve erkânı burada öğrendik. Birlik ve beraberliği, kardeşlik ve vefayı burada kuşandık.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise,’’ Ekim ayının ilk haftası 2003 yılından itibaren “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” adı ile kutlanmaktadır. Camilerimiz ibadet ettiğimiz, huzura kavuştuğumuz, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını en üst seviyede yaşadığımız kutsal alanlarımızdır. Bunun yanı sıra din görevlilerimiz ise dini bilgileri halkımıza doğru bir şekilde anlatarak gelecek nesillere aktarılmasında kilit bir rol oynamaktadırlar.’’ dedi.

Konuşmaların peşinden ise Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Bafra Din Görevlileri Başkanı İsmail Hakkı Sipahi din görevlilerine ve vatandaşlara keşkek takdiminde bulundular.

Keşkek dağıtım programına Bafra Din Görevlileri Başkanı İsmail Hakkı Sipahi ve yönetimi, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

bafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-2.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-3.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-4.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-5.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-6.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-7.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-8.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-9.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-10.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-11.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-12.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-13.jpgbafra-din-gorevlileri-keskek-dagitimi-etkinligi-duzenledi-14.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.