BAFRA DA MİRAÇ KANDİLİNDE  CAMİLER DOLDU

BAFRA DA MİRAÇ KANDİLİNDE CAMİLER DOLDU

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Bafra’da da MİRAÇ kandili akşam namazı sonrası huşu içinde idrak edildi.

A+A-

Bafra da Miraç kandili müftülük programı Balıklar mahallesinde yapılan özel program ile kutlandı.Bafra müftüsü İsmail Çiçek tarafından  MİRAÇ’ın anlam ve önemi vaaz edildi.
BAFRA’DA MİRAÇ KANDİLİ GECESİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI
     Bafra ilçesinde,  vatandaşlar Miraç Kandili'ni idrak etmek için camilere akın etti. Bafra’da 7'den 70'e binlerce kişi akşam namazından itibaren kandili idrak edebilmek için camilere akın etti. Bafra’da camilerde düzenlenen kandil programları büyük ilgi gördü.
     Yanlarına çocuklarını alan aileler, gecenin feyzinden faydalanmak için camileri doldurdu. Akşam ezanının okunmasıyla beraber camiler önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi, bol bol namaz kılıp dua etti.
     Aynı zamanda Bafra Balıklar Camiinde ilahilerle de zenginleştirilen gecede, Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, Miraç Kandili'nin önemini anlattı. Okunan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik ederken, bayanlar da caminin büyük bir bölümünü doldurdu.
      Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, “ Recep ayının 27. gecesi Mirac gecesidir. Peygamber Efendimiz bu gece tam 52 yaşındayken Cebrail Aleyhisselam tarafından Mekke-i Mükerreme'den  Mescid-i Haram'a, Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ve oradan da göklere götürüldü ve peygamberimiz Mirac'da cenneti, cehennemi mekansız, zamansız, cihetsiz, sıfatsız olarak Allahü Teala'yı gördü. Mirac'da 5 vakit namaz farz oldu. Bu gece çok kıymetli bir gecedir. Bol bol Kur'an-ı Kerim okuyalım, namaz kılalım, tövbe ve dua edip, akrabaları ziyaret edelim, ana babamızın gönlünü alalım, dargınları barıştıralım” dedi.

baliklar-cami-mirac-kandili2.jpgbaliklar-cami-mirac-kandili3.jpgbaliklar-cami-mirac-kandili4.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.