BAFRA BELEDİYESİ’NDEN SIĞINMACILARA YARDIM ELİ

BAFRA BELEDİYESİ’NDEN SIĞINMACILARA YARDIM ELİ

Bafra Belediyesi İlçemizdeki Suriyeli ve Iraklı ailelere yardımda bulunuldu.

A+A-

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Samsun’un Bafra İlçesine yerleşen Suriye ve Iraklı ailelere kurumlar tarafından yardım yapıldı.

İnsani Yardım Hareketi (İHH) Bafra Şubesi’nin organizesiyle, Bafra Belediye Başkanlığı,  Bafra İlçe Müftülüğü ve Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi tarafından, Bafra ilçesinde ikamet ettiği tespit edilen 15 Suriyeli ve 7 Iraklı aileye yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı.

Kurum yetkilileri aileleri evlerinde ziyaret ederek, yardımları bizzat teslim etti.

Bafra’nın, zor durumda kalan her kesime yardımlarda bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bilindiği üzere ilçemizden, hayırsever halkımızın da destekleri ile Bayırbucak Türkmenlerine tırlar dolusu yardımlar gönderiyoruz.  Bunun yanında Suriye’de yaşanan iç savaş ile birlikte ülkemize gelen milyonlarca Suriyeliden Samsun’umuza ve Bafra’mıza da yerleşenler olmuştur. Değişik kurumların organize ettiği yardım kampanyalarının birçoğuna belediye olarak her türklü katkıda bulunmaktayız. Yine bunlardan biri olan İnsani Yardım Hareketi (İHH) Bafra Şubesi’nin organize ettiği yardım kampanyaları çerçevesinde bizler de Bafra Belediyesi, Bafra Müftülüğü ve Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi tarafından adreslerini tespit ettiğimiz 15 Suriyeli ve 7 Iraklı ailemize yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yaptık” dedi.

 

Sığınmacıların küçük çocuklarının da olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Şahin, “Bu ailelerin bebeklerinin bez ve mama gibi ihtiyaçlarını da karşıladık. Bu ailelerin içinde ayrıca 2 yetim kardeş bulunmakta, İHH Bafra Şubesi’nin girişimleri ile bu kardeşlere de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından maaş bağlandı. Kimlikleri olan çocuklar eğitimlerini sürdürürken, kimlikleri yeni çıkacak çocuklar ise bir daha ki seneye eğitim ve öğretime başlayacaktır. Bizler Bafra olarak, zorda ve darda kalanın her zaman yanında olmanın onuru ver gurunu yaşamaktayız.” dedi.

Yapılan yardımların ardından Suriyeli ve Iraklı aileler, yardımlardan ötürü kurum yetkililerine teşekkür etti.

siginmacilara-yardim-(4).jpgsiginmacilara-yardim-(6).jpgsiginmacilara-yardim-(1).jpgsiginmacilara-yardim-(5).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.