BAFRA BELEDİYESİNDEN METRUK BİNA SAHİBİNE YAZILI  UYARI

BAFRA BELEDİYESİNDEN METRUK BİNA SAHİBİNE YAZILI UYARI

Bafra ilçesi Tabakhane mahallesinde bulunan ve yıkılma tehlikesi olan metruk binaya Bafra Belediye tarafından yıkım uyarı kağıdı yapıştırıldı.

A+A-

Bafra Belediye tarafından metruk bina duvarına yapıştırılan uyarıda;”Bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belediye veya valilik

tarafından tespit edilen yapıların sahiplerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için Belediye veya Valilikçe on gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibinin bulunmaması halinde binanın içindekilere tebligat yapılır. Onlar da bulunmazsa tebligat varakası tebliğ yerine kaim olmak üzere tehlikeli yapıya asılır ve keyfiyet muhtarla birlikte bir zabıtla tespit edilir.

Tebligatı müteakip süresi içinde yapı sahibi tarafından tamir edilerek veya yıktırılarak tehlike ortadan kaldırılmazsa bu işler belediye veya valilikçe yapılır ve masrafı %20 fazlası ile yapı sahibinden tahsil edilir." Denilmektedir.

İmar Kanununun 39. maddesine göre 10 gün içerisinde tehlike oluşturan yapının tarafınızdan tamir edilmesi veya yıktırılmak suretiyle tehlikeli durumun kaldırılması gerekmektedir. Mevcut yapı tamir edilebilir nitelikte değilse yıkılmalıdır. Yıkım işi Belediyemiz tarafından yapılır ve masrafı %20 fazlası ile tahsil edilir.

 

Bilgilerinizi rica ederim

Hamit KILIÇ

Belediye Başkanı

vvvv.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.