BAFRA BELEDİYESİ’NDEN ‘HAYVAN BARINMA EVLERİ’

BAFRA BELEDİYESİ’NDEN ‘HAYVAN BARINMA EVLERİ’

Kış mevsimi nedeni ile sokak hayvanlarının soğuktan, yazında sıcaktan korunmaları için Bafra Belediyesi büyük ölçekli parklara Hayvan Barınma Evleri yerleştirdi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bafra Belediyesi’ne kedi evleri teslim edilmişti. Bafra Belediyesi tarafından da sokakta yaşayan köpekler için evler yapılarak, ilçedeki büyük ölçekli parklara yerleştirildi. Belediye tarafından üretimi yapılan Hayvan Barınma Evleri, hayvanseverlerin de önerileri alınarak tespit edilen yerlere yerleştirildi.

 

Onların da birer canlı ve ilgiye muhtaç olduğunu söyleyen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafralı Hayvansever vatandaşlarımız ve derneklerimizle yapılan istişareler sonucunda, sokak hayvanlarımızın kış aylarını korunaklı bir şekilde geçirmesi için, belediyemiz marangozhanesinde Hayvan Barınma Evleri yaptık. Yapılan bu evleri yine hayvan severlerimiz ile bir araya gelerek, ilçemizde ki parklara yerleştirdik. İhtiyaca göre, zamanla bu köpek evlerinin sayıları çoğaltılacaktır. Sokak hayvanlarımıza ve onlar için yapılan evlere vatandaşlarımızın da sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu anlamda birlikte hareket ettiğimiz, sokak hayvanlarına sahip çıkan, onları koruyup, kollayan, yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını imkânları ölçüsünde karşılamaya çalışan tüm hayvanseverlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

bafra-belediyesi-005.jpg bafra-belediyesi-1-024.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.