Bafra Belediyesi Ramazan Ayı İçin İftar ve Etkinlik Çadırını Kuruyor

Bafra Belediyesi Ramazan Ayı İçin İftar ve Etkinlik Çadırını Kuruyor

Bafra Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kuracağı İftar ve Etkinlik Çadırı ile iftar sofralarından kültürel etkinliklere, söyleşilerden çocuk programlarına kadar geniş kapsamlı bir Ramazan programını hayata geçiriyor.

A+A-

İftar ve Etkinlik Çadırı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda

Ramazan Ayı’nı manevi atmosferiyle birlikte yaşatmayı hedefleyen Bafra Belediyesi, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Belediye, Ramazan Ayı boyunca hem gönül sofralarında vatandaşlarla buluşacak hem de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulacak İftar ve Etkinlik Çadırı ile Bafralılara dolu dolu bir Ramazan programı sunacak.

Kurulacak Ramazan Çadırı’nda ay boyunca her yaştan vatandaşa hitap eden kültürel, sanatsal ve manevi etkinlikler düzenlenecek.

30 Gün Boyunca Her Gün Farklı Etkinlik

Ramazan Çadırı’nda 19 Şubat Perşembe gününden itibaren her gün farklı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Ramazan sohbetleri, ilahi ve ezgi dinletileri, ney ve şiir programları yer alacak. Ayrıca Karagöz ve Hacivat gölge oyunu, Meddah gösterileri, Nasrettin Hoca hikâyeleri, mehteran, tiyatro ve film gösterimleri de vatandaşlarla buluşacak.

Tasavvuf müziği konserleri ve semazen gösterileri ise Ramazan’ın manevi atmosferini meydanda hissettirecek.

Çocuklara Özel Eğlenceli Programlar

Ramazan Çadırı’nda çocuklara yönelik palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleri, yarışmalar ve oyunlar düzenlenecek. Ayrıca sihirbaz, jonglör ve akrobat gösterileri, tek teker bisiklet şovları, ip cambazı ve denge gösterileri ile çocuklar için eğlenceli anlar yaşatılacak. Pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları da etkinlikler arasında yer alacak.

Söyleşi Programları ve Özel Konuklar

Ramazan etkinlikleri kapsamında Ömer Demirbağ, Zekeriya Efiloğlu, Nurullah Genç ve Senai Demirci gibi ülke genelinde ilgiyle takip edilen isimlerin katılımıyla söyleşi programları da düzenlenecek.

Kadir Gecesi ve Selesepet Top Kandil’e Özel Program

Bafra Belediyesi, ilçeye özgü asırlık geleneklerden biri olan Selesepet Top Kandil etkinliğini 4 Mart Çarşamba günü Ramazan Çadırı’nda özel programlarla kutlayacak. Kadir Gecesi Özel Programı ise İlçe Müftülüğü tarafından organize edilecek.

Başkan Kılıç: “Ramazan’ın Manevi Derinliğini Hep Birlikte Hissedeceğiz”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ramazan Ayı’nın birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayarak, “Ramazan Ayı’nın ruhuna uygun şekilde hemşehrilerimizle bir araya gelmek istiyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kuracağımız Ramazan Çadırı ile Ramazan’ın manevi derinliğini ve coşkusunu şehrimizde hep birlikte hissedeceğiz” dedi.

Başkan Kılıç, Ramazan Ayı boyunca gönül sofralarında buluşacaklarını ve kültürel etkinliklerle Ramazan’ın bereketini paylaşacaklarını belirtti.

Ramazan etkinlikleri, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler ile Sosyal Hizmetler Müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Ayrıntılı etkinlik takvimine Bafra Belediyesi’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.