Bafra Belediyesi Çanakkale zaferinin kitabını dağıttı

Bafra Belediyesi Çanakkale zaferinin kitabını dağıttı

Bafra Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yılı ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. Yılı anısına Çanakkale Zaferi’nin ve İstiklal Marşı’nın Kabulü sürecinin anlatıldığı kitapçık, ilçemizde ki okullarda öğrencilere dağıtıldı.

A+A-

Kitapçıkta Tacettin Dergâhının önemi, İstiklal Marşı’nın Açıklaması (Anlamı), Mehmet Akif’in Hayatı, Çanakkale Zaferi, Çanakkale Cephesi’nin Açılma nedenleri, Seyit Onbaşı, Nusrat Mayın Gemisi hakkında bilgiler ve savaşa etkisi, 57. Alay’ın kahramanlıkları ve önemi, Çanakkale Türküsü ve hikâyesi, Çanakkale Savaşı Hatıraları, şiirler, görseller, Kınalı Ali’nin hikâyesi ve annesinin yazdığı mektup, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri’ne isimli şiiri, Çanakkale Türküsü ve hikâyesi, Çanakkale Zaferi’nde verdiğimiz kayıplar, Mehmetçiğimizin savaş sırasında ki yemek listesi yer almaktadır.

 

Dağıtımı yapılan kitapçık, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrencilere dağıtılan kitapçıkların, dağıtım bitirilmeden okunmaya başlandığı gözlendi.

 

Başkan Şahin, konuyla hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizin her yerinde ve ilçemizde çok anlamlı programlar yapılmaktadır. Belediyemizce düzenlenen Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Çanakkale Deniz Savaşı ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif’i konu alan “İki Destan” isimli konferans programı düzenledik. Şehitlerimizi, gazilerimizi andık. Bu anlamda yine Bafra Belediyesi olarak Çanakkale ruhunu gençlerimize en iyi şekilde anlatmak bakımından bir kitapçık hazırladık ve öğrencilerimize dağıttık. Şuna inanıyorum ki yapılan her program ve çalışma, atalarımızın çok büyük fedakârlıklar göstererek bizlere emanet ettiği bu topraklarda yaşayan biz emanetçilerine ve gençlerimize Çanakkale ruhunun nesilden nesillere aktarılmasına katkı yapacaktır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyor, gazilerimize en içten saygılarımı sunuyorum.”

iki-destan-(2).jpgiki-destan-(3).jpgiki-destan-(4).jpgiki-destan-(5).jpgiki-destan-(6).jpgiki-destan-(7).jpgiki-destan-(8).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.