Bafra Belediye Meclisinde Kartlar Yeniden Dağıtıldı

Bafra Belediyesi 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra yapılan ilk meclis toplantısında yapılan oylamalarda dengeler değişti.

A+A-

Bafra Belediyesi 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra yapılan ilk meclis toplantısında yapılan oylamalarda dengeler değişti.

Meclis toplantısında komisyonlar, meclis katipleri, encümenler, başkan vekilleri, plan ve bütçe komisyonu ile imar komisyonu üyeleri, tarife komisyonu, hukuk komisyonu üyeleri seçildi.

Yapılan oylamada meclis katipleri Kamil Baş ve Ömer Ocak olurken; katip üyeleri Turgay Bayrak ve Sedat Peker oldu.

Belediye Meclis Encümenleri ise Aslan Yıldırım, Kemal Bekar, Adem Demir oldu.

Belediye Başkan Vekilleri ise Tuğbanur İpek Acar ve Mehmet Akkurt oldu.

Plan ve Bütçe komisyonuna AK Parti Bayram Şener, Ali Oğuz, MHP Hamdi Kozil, İYİ Parti Murat Şahin, Yeniden Refah Partisi Ramazan Çotur seçildi.

İmar Komisyonuna AK Parti’den Soner Taş, Hasan Yavuz, MHP’den Asım Celal Usta, İYİ Parti’den Orkun Başar, YRP’den Mehmet Akkurt seçildi.

Tarife Komisyonu’na Nazire Soruklu, Fatih Uncu, Bünyamin Kurt, Kamil Baş, Yunus Aydoğan seçildi.

Hukuk Komisyonu’na ise Cemil Musaoğlu, Doğan Önder, Kadir Yıldırım, Tuğba İpek Acar, Ramazan Çotur seçildi.

Ardından Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından faaliyet raporu okundu.

Meclis gündem maddelerinin görüşmesinin bitmesinin ardından dilekçelere geçilerek, Tarihi Kentler Birliği asıl yedek üyeliğine MHP, YRP, CHP ve İYİ Parti’nin oylarını alarak CHP’den Turgay Bayrak ve Ömer Ocak seçildi.

Sera OSB üyeliğine MHP, YRP, CHP ve İYİ Parti’nin oylarını alarak asıl üyeliğe Öztürk Doğutaş, Murat Şahin seçilirken; yedek üyeliğe Yunus Aydoğan ve Adem Demir seçildi.

OSB Yönetim Kurulu üyeliğine ise yine MHP, YRP, CHP ve İYİ Parti’nin oylarını alarak asıl üyeliğe Hamdi Kozil, Kadir Yıldırım, Asım Celal Usta, Fatüh uncu seçilirken, yedek üyeliğe Bayram Şenel, Yavuz Ataseven, Soner Taş Doğan Önder Nazife Soruklu seçildi.

Sosyal denge tazminatı talebine ilişkin dilekçe ise yine MHP, YRP, CHP ve İYİ Parti’nin oyları ile reddedildi. İhale yetkisine ilişkin dilekçe ise oy birliğiyle kabul edildi.

Sermaye artışına ilişkin dilekçede sermayenin 32 milyondan 55 milyon TL’ye çıkarılması plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Hisseli arsa satışı yetkisinin Belediye Meclisi Encümeni’ne verilmesi MHP, YRP, CHP ve İYİ Parti’nin 19 oyuyla reddedildi.

Belediye A.Ş. şirketinde Hamit Kılıç ve Recep Turan’a yetki verilmesine dair oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Kadim Bafra A.Ş. şirketinde mevcut yetkililer Hamit Kılıç ve Akif Soğuk'a yetki verilmesi MHP, YRP, CHP ve İYİ Parti’nin 19 oyu ile reddedildi.

Son maddenin de görüşülmesinin ardından meclis son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.