BAFRA ANADOLU LİSESİNDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI.

BAFRA ANADOLU LİSESİNDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI.

Bafra Anadolu Lisesi 2013-2014 Öğretim Yılına Plaket Törenli Açılış Yaptı.

A+A-

Bafra Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılını görkemli şekilde açtı.

Sunuculuğunu okul tarih Öğretmeni  Hacer Türkekul’un  yaptığı 2013-2014 açılış programı Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Açılış Konuşmasını Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş yaptı.

Baş konuşmasında,’’ Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını hep birlikte paylaşıyoruz. 2013-2014 Eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle Hepinizi okulumuzun ilk günü bir arada görmenin mutluluğu içerisinde hoş geldiniz diyor, saygı ve saygılarımı sunuyorum.

 Her geçen gün, bir öncekinden çok daha fazla bilgi ve beceri isteyen yaşamımızda, daha nitelikli bir eğitim vererek sizleri geleceğe hazırlamak en önemli görevimizdir.

Sizleri iyi yetişmiş bireyler olarak bilgi üreten ve bu bilgileri üretime dönüştüren, öz güveni yüksek kişiler olarak görmekten onur duyacağız. Sizlerin gelecekte ülkemize yapacağınız katkıları görmek bizim için en büyük mutluluktur.

Sevgili  Öğrencilerim,

1989 Yılında “Eğitimde Yeni Bir Çığır” sloganıyla yola çıkan BAL  geçen süre içerisinde bir çok başarılara imza atmış. Bilim, sanat ve spor dallarında başarılarla dolu bir çok faaliyetler  göstermiştir.

BAL öğrenci ve öğretmenleri  her zaman seçkin, örnek ve bilgili insanlar olarak Bafra’ya örnek olmuşlardır.

Onun için bu okula mensup olma bilincine varmanız gerekmektedir. Bu okulda başarısızlığa, tembelliğe, boş vermişliğe yer olmadığını bilmelisiniz. Bu çatı altında ya öğrenen ya da öğreten olmalı üçüncüsü olmamalısınız.

SİZDEN ÖNCEKİLERİN başarıları size rehber olacak, yolunuzu aydınlatacaktır. Onların elde ettikleri başarıları daha ileriye götürmek sizlerin en büyük görevidir.

Ailelerinizin, okulunuzun ve Türk Milletinin sizden beklediği başarılı olmanız,  çalışkan olmanız,  Dünya Milletlerine önder olmanızdır.

Çağın gereği olan becerinin yanında sizlerini milli ve manevi değerlerimizi, insanlığın geleceğini şekillendirecek olan sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma, sorumluluk sahibi olma, ülkesini ve milletini seven, onun değerlerini özümseyen, demokrasiyi içselleştirmiş, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, birbirinin hak ve hukukunu gözeten bireyler olmanız en büyük arzumuzdur.

Sizler büyük bir ülkenin, Türkiye nin gençlerisiniz.

Sizler zengin bir tarih ve kültür birikimine sahip medeniyetler inşa etmiş, medeniyet sahibi bir milletin evlatlarısınız. Atalarınızdan aldığınız güçle aydınlık geleceğimizi sizler inşa edeceksiniz. Yaşadığımız yüzyılı Türkiye yüzyılına dönüştürecek olan sizlersiniz. “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.”

Değerli öğretmenlerim, Bu toplum ve insanlık size çok şey borçludur. Başarı yükselebilecek gücü vermektir. Sizler bu güce sahipsiniz. Yaptığınız fedakarlığın karşılığı bu memlekete ve insanlığa kazandırdığınız şerefli, dürüst, vatansever, güzel ahlak sahibi, başarılı öğrencileriniz olacaktır.

Yeni eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini diler, hepinizi saygıyla selamlarım.’’diyerek konuşmasını tamamladı.

Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Adına Diş Hekimi Banu Karagöz Tokalak bir konuşma yaparak okulun eski günlerinden bu güne gelişi hakkında bilgi sundu. Ve tüm öğrencilere başarılar diledi.

Bafra Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Esengül Kırcalı ise ‘’İlk Ders.’’adlı bir konuşma yaptı. Başarının sırlarından örnekler verdi.

Okul müdürünün konuşmasından sonra Bafra Anadolu Lisesi'ne dereceyle giren Şeyda Nur Ev, Fatma Ceylan ve Umay Kırca’ya Plaket takdim edildi.

Plaketlerin verilmesinden sonra öğrenciler sınıflarına geçerek ilk ders zili ile eğitim ve öğretime merhaba dediler.

bal-mezunlari-dernegi-baskani-dis-hekimi-banu-karagoz-tokalak..jpgdscf9828.20130916170108.jpgdscf9839.jpgokul-muduru-yildiray-bas..jpgokul-ogretmenleri-toplu-halde..jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.