BAFRA ADLİYESİ’NİN YILDIZI YÜKSELİYOR

BAFRA ADLİYESİ’NİN YILDIZI YÜKSELİYOR

Bafra Adliyesi’nde ‘basın bürosu’ kuruluyor.

A+A-

Son yıllarda kendini yenileme konusunda birçok kurumun önünde giden Bafra Adliyesi, hizmet kalitesi yükseltmeye devam ediyor. Adalet Bakanlığı ve Avrupa Konseyi'nin işbirliğiyle yürütülmekte olan “Mahkeme Yönetimi Sisteminin Güçlendirilmesi Ortak Projesi” kapsamında geçen yıl Türkiye'deki 20 pilot adliyeden biri seçilen Bafra Adliyesi'nde basın bürosu kuruluyor. 
Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk'ün, "Basın Sözcülüğü Eğitimi Programı" için 7-9 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul'a gidecekleri öğrenildi.
Adliyeye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, basın bürosunun 2013 yılında faaliyete geçeceği, Bafra ilçesi ve yargı çevresinde bulunan 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde meydana gelen adli olaylarla ilgili resmi açıklamaların bu bürodan yapılacağı kaydedildi. Böylelikle her adli olaydan sonra kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğinin ortadan kalkacağı, yetkili olmayan kişi ve kurumların adli olaylarla ilgili açıklama yapmalarının önüne geçilerek vatandaşların doğru bilgi almasının sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.