BAFRA 15 TEMMUZ GECESİNDE TEK YÜREK TEK BİLEK OLDU

BAFRA 15 TEMMUZ GECESİNDE TEK YÜREK TEK BİLEK OLDU

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 6. yılında, Bafra yine tek yürek tek bilek oldu.

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 6. yılında, Bafra yine tek yürek tek bilek oldu.
Bafra ilçesinde, “15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü” coşkuyla kutlanırken hain darbe girişiminde şehit olanlar dua, gaziler ise minnetle yad edildi. 
İlk olarak Bafra protokolü Bafra’da “15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü”, Asri Mezarlık’ta bulunan Garnizon Şehitliğini  ziyaret etti. Burada din görevlileri tarafından aşrı şerifler okundu. Dualar edildi. Şehit kabristanlıklarına karanfiller bırakıldı.
Bafra 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde Cuma namazı öncesi okunan mevlidin ardından dualar edildi.
Saat 19.30’da ise Bafra Hükümet Konağı önünden başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona eren “Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü” mehter takımı eşliğinde gerçekleşti. 
Saat 20.00’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan programda ise mehteran gösterileri, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterileri yer aldı. Akşam ve yatsı namazı meydanda kılındı.
Programda Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü’nce açılan 15 Temmuz temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy tarafından verildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitaben gerçekleştirdiği konuşma, katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi.
Programda Bafra Belediyesi tarafından hazırlanan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin her yönüyle anlatıldığı fotoğraf sergisi ise katılımcılardan büyük ilgi gördü. Programda konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "15 Temmuz Demokrasi Günü'nü destekleyen tüm vatandaşlarımızın direnişi, milli iradenin, hukuk devletinin hak ve özgürlüklerin zaferidir. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayip Erdoğan’ın milleti darbeye karşı şehir meydanlarına, hava alanlarına çağırmasıyla, büyük Türk milleti , ordusuyla, polisiyle, yaşlısıyla, genciyle bir ve beraber olarak FETÖ terör örgütünün 50 yıllık ihanet ve işgal girişimini, Allah’ın inayetiyle 24 saatte yerle bir etmiştir. 15 Temmuz göstermiştir ki hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimiz kardeşliğimizi bozamayacaktır." dedi.
AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, “15 Temmuz 2016'da milletimizin hainlere gösterdiği kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz gecesi 251 şehit verdik. 2 bin 196 kardeşimiz gazi oldu. Türkiye millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bağımsızlığına sahip çıktı." diye konuştu.
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise "Hain FETO’cülerin toplumun milli ve manevi değerlerini sülük gibi emen meczupların seçilmiş hükümetine karşı yapmaya kalkışları darbe kalkışmasının 6. yılında demokrasiye ve milli birliğe sahip çıkmak için bir arada bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni emperyalist devletlere teslim etmek amacıyla yapılan bu kalkışma, basiretli askerlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz ve sağ duyulu vatandaşlarımız sayesinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır." ifadelerini kullandı.
15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü programı, ilahiler, okunan şiirler, dualar ve saat 00.13'te tüm camilerden okunan sala ile devam etti.

bafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-008.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-009.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-010.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-011.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-012.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-013.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-014.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-015.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-016.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-017.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-017.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-018.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-017.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-019.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-020.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-021.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-022.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-023.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-024.jpgbafra-15-temmuz-gecesinde-tek-yurek-tek-bilek-oldu-025.jpg
 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.