Azerbaycan'ın Ulusal Kurtuluş Günü Kutlandı

Azerbaycan'ın Ulusal Kurtuluş Günü Kutlandı

Ankara’da Azerbaycan Ulusal Kurtuluş Günü Uluslararası kültür sanat şölenleriyle kutlandı

A+A-
Ankara’da 15 Haziran Ulusal Kurtuluş Günü ve Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine adanmış kültür ve sanat gecesi düzenlendi.
 
Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin ulusal marşlarının okunmasıyla başlayan sunucu Ülker Piriyeva'nın sunumuyla gerçekleşen toplantıda Türk dünyasının büyük şahsiyeti, Azerbaycan’ın Ulusal önderi Haydar Aliyev’in kurtarıcı misyonu, Ulusal Kurtuluş Günü’nün bağımsız Azerbaycan’ın tarihindeki yeri ve önemiyle ilgili geniş bilgi verildi.
Yapılan konuşmalarda Ulusal lider Haydar Aliyev’in iktidara gelişinin Azerbaycan’ın tarihinde yeni bir aşama olduğu vurğulandı, bu büyük insanın kurtarıcılık misyonundan söz edildi. Ulu önder Haydar Aliyev’in Azerbaycan’da devlet kuruculuğu alanında büyük hizmetleriyle alakalı konuşma yapan konuşmacılar dünyaca ünlü politikacının Azerbaycan Türkiye ilişkileri ve Türk dünyasında birliğin pekiştirilmesine verdiği hizmetleri yüksek değerlendirdiler.
Kerkük Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, Bursa Ahıskalı Türkler Birliği Başkanı Şemsettin Hamitoğlu, Turan Ulusal Türk Uygarlığı Genel Başkanı Derviş Recep Var, Afyonkarahisar 21. Dönem MHP Milletvekili Müjdat KAYAYERLİ, EkoAvrasya Başkanvekili ve Ukrayna Koordinatörü Kemal Kurnaz, Sebilürreşad Dergisi yayın koordinatörü Mehmet Poyraz, newstime genel başkanı Türkiye ayağı rehberi Kerim Akbak, Dünya Yazarlar Aydınlar Derneği Başkanı Dr. Osman Baş, İLESAM Yönetim Kurulu Üyesi Durak Turan DÜZ gibi bir çok STK başkanlarının ve değerli konukların katıldığı şölende Türk dünyasının gelecek perspektifleri de ele alındı.
Anka Azerbaycan Dans ve Sanat Kulübü Başkanı, THOF Azerbaycan temsilcisi Derya Akdemir’in kısa bir süre önce yayınlanmış ‘’Sustum’’ isimli kitabıyla ilgili konuşan gazeteci yazar Oktay Hacımusalı kitabın Azerbaycan Türkiye ilişkilerinin kültürel ve edebiyat alanında pekiştirilmesi açısından önemine değinerek bugün bu türlü edebi ilişkilerin çok gerekli olduğunun altını çizdi.      
Daha sonra “ANKA” Azerbaycan Dans ve Sanat Kulübü’nun organize ettiği kültür ve sanat şölenine katılan folklör guruplarının gösterileri izlendi. Azerbaycan, Türkiye, Makedonya, Irak Türkmenleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil eden guruplar birbirinden ilginç müzik ve dans gösterileri sundular.
Azerbaycan’ın dünyada kültür aracılığıyla propogandasının yapılmasını amaç edinen “ANKA” Azerbaycan Dans ve Sanat Kulübü’nun dans büyük ilgiyle karşılandı. Sonda ‘‘ANKA’’ Azerbaycan Dans ve Sanat Kulübü başkanı Derya Akdemir konuşma yaparak katılımcılara ve misafirlere teşekkür etti. Daha sonra misafirler diplomalar ve plaketlerle ödüllendirildiler.
 
Ülker Piriyeva (Bafra.55)
ANKARA
15-haziran-azerbaycanin-kurtulus-gunu-munasebeti-ile-anka-azerbaycan-dans-ve-sanat-kulubu-i-uluslararasi-kultur-ve-sanat-soleni-gerceklestirdi-2.jpg15-haziran-azerbaycanin-kurtulus-gunu-munasebeti-ile-anka-azerbaycan-dans-ve-sanat-kulubu-i-uluslararasi-kultur-ve-sanat-soleni-gerceklestirdi-5.jpg15-haziran-azerbaycanin-kurtulus-gunu-munasebeti-ile-anka-azerbaycan-dans-ve-sanat-kulubu-i-uluslararasi-kultur-ve-sanat-soleni-gerceklestirdi-25.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.