Aytünür’den belediyeye gelir getirecek teklif verildi

Aytünür’den belediyeye gelir getirecek teklif verildi

Bafra Belediye Meclisi olağan Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Başkanlığında Alparslan Türkeş parkı sosyal tesislerinde bugün sabah 10.00’da başladı.

A+A-

MHP Bafra Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür bugün yapılan meclis toplantısında bir teklif verdi. Aytünür  tarafından verilen yazılı teklifte; ’’Büyükşehir Yasasının getirdiği zorluklar, belediyelerin hizmet alanını daraltması belediyelere yeterli ödeneğin gelmemesi, belediyelerin elini kolunu bağlamaktadır.
Gelir kaynaklarının arttırılması, zorlu ekonomik süreçleri atlatmaya destek olacağı gibi aynı zamanda belediyenin yatırım yapabilmesini kolaylaştıracaktır. Bunun için belediye olarak, oluşturacağımız sosyal sorumluluk projesini ticarete dönüştürebiliriz. Böylelikle belediyenin bünyesinde olan şirketler aktif hale getirilebilir. 
Türkiye'de katı atık pazarı her geçen gün büyümekte olup pazarın Türkiye'de ki ekonomik değeri 5,5 milyar Euro’dur. Belediye olarak hurda alım marketi kurup bir an önce pazara girilmelidir. 
Yukarıda da belirttiğim gibi sosyal sorumluluk projesi kapsamında vatandaşlar teşvik edilerek, çöpe atılan katı atık petler ücret karşılığında alınabilir. Bunun için alım merkezleri kurularak aile bütçelerine katkı sağlanacağı gibi, belediye bütçesine de hatırı sayılır gelir getirebiliriz’’ dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum