Atakumlu Kadınlar Elif ve Ayda'nın Yüzünü Güldürecek

Atakumlu Kadınlar Elif ve Ayda'nın Yüzünü Güldürecek

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birlikte oluşturduğu ‘Anneannemin Oyuncakları’ sergisi Samsun’dan İzmir’e dokunacak.

A+A-

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birlikte oluşturduğu ‘Anneannemin Oyuncakları’ sergisi Samsun’dan İzmir’e dokunacak. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, sergiden aldığı iki oyuncağı Atakumlu yurttaşların dayanışması ile İzmir’e gidecek ikinci yardım TIR’ı ile Elif ve Ayda’ya ulaştıracaklarını söyledi.

Atakum Belediyesi ile Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile oluşturulan ‘Anneannemin Oyuncakları’ sergisi, Atakum Yaşam Park’ta açıldı. Atakumlu kadınların tamamen doğal malzemelerle ürettiği ve 155 parçadan oluşan serginin açılışını Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin eşi Av. Gülay Deveci, CHP Samsun İl Kadın Kolu Başkanı Nazan Güneysu, CHP Atakum İlçe Kadın Kolu Başkanı Emine Kandemir, Atakum Belediyesi Meclis üyesi Dilek Çınar, Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç gerçekleştirdi. Çok sayıda davetlinin katılımıyla açılan sergiyi ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakumlu kadınların el emekleri ile ürettikleri oyuncakların hem eğitime katkı sağlayacağını hem de İzmir’deki deprem felaketinin mucizeleri olan Elif Ayda’yı mutlu edeceğini belirtti.

ATAKUM’DAN İZMİR’E İKİNCİ YARDIM TIR’I

Atakumluların İzmir depremi sonrası gösterdiği dayanışmaya da dikkat çeken Başkan Deveci, “Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi geleneklerimizi yaşatıyor, buna öncülük ediyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. İzmir’deki depremin ardından yüreğimizi burkan görüntülerle karşılaştık. Ancak acıların arasında Ayda ve Elif bize, tüm Türkiye’ye umut oldu. Biz de Samsun’dan, Atakum’dan Elif ve Ayda’ya elimizi uzatıyoruz. Atakumlu kadınların el emeği oyuncaklardan onlara da ulaştıracağız. Atakum halkı İzmir için yaptığımız dayanışma çağrısına yanıt verdi. Kısa süre içinde ikinci yardım TIR’ımız Samsun’dan İzmir’e yola çıkacak. Elif ve Ayda’nın hediyelerini de İzmir’e gidecek olan arkadaşlarımız bizzat ulaştıracak” diye konuştu.

ATÖLYE İLE KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

7 Kasım’a dek ziyaretçilerini ağırlayacak olan sergide yer alan oyuncaklar, tamamen doğal malzemelerden imal edildi. Çocukların sağlıklarına zarar vermeyen materyallerin kullanıldığı oyuncaklar, çocukların zekasını geliştirirken sosyalleşmelerine ve hayal dünyalarının zenginleştirmelerine olanak tanıyacak. Oyuncaklardan elde edilen gelir Atakum Eğitim Kooperatifi’ne aktarılarak kentteki çocuklar için ‘eğitim fonu’ oluşturulacak. Öte yandan Samsunluların büyük ilgi gösterdikleri oyuncakların üretiminin devamlı hale getirilebilmesi için üretim atölyesi kurulacak. Atakum Belediyesi, kuracağı oyuncak atölyesi ile kadın emeğinin ekonomiye kazandırılmasına imkan tanırken gelecek nesillerin sağlıklı oyuncaklarla yetişmesine katkı sunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.