ARALIKSIZ 89 YILDIR KUTLANIYOR

ARALIKSIZ 89 YILDIR KUTLANIYOR

Bafra Gazipaşa mahallesi vatandaşları,1924 Yılında Yunanistan'dan mübadele ile Bafra'ya gelen Balkan Türkleri, Cumhuriyeti 89 yıldır Gazipaşa da aralıksız kutladılar.

A+A-

Bafra Belediyesi'nin katkıları ve Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı'nın organizesi ile gerçekleştirilen kutlamalar yoğun ilgi gördü. Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Lozan Anlaşması ile birlikte Balkanlar'dan 1924 yılında mübadil olarak geldiklerini söyleyen Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Kemal Bandır, "Dedelerimizin 1923 yılında Başlattığı Cumhuriyet Kutlamalarını geleneksel olarak mahallemizde kutlamaya devam ediyoruz. Bundan sonraki yıllarda da aynı coşku ve heyecan ile cumhuriyetimizin yıldönümleri kutlanacaktır" dedi.


Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıldönümü içerisinde yapılan kutlama etkinliklerinin çok güzel örneği bugün burada veriliyor. Buradaki etkinlik Gazipaşa Mahallesi'nin Cumhuriyet Bayramı'na sahiplenmesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını ve bu vatanımızı vatan yapan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla bir defa daha aanıyoruz" diye konuştu.


 Geceye Bafra Kaymakamı Ali Katırcı,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Bafra Garnizon KomutanıBinbaşı Serdal Şahin,CHP İlçe Başkanı Nihat oktay,TSO Başkanı Recep Durgun,MHP eski belediye Başkanı Hasan Aslan, İşadamı Kaya Aşcı ve çok sayıda davetli katıldı.

 Gecede Bafra Musiki Cemiyeti'nin Türk Halk Müziği Koro ve Solistleri söyledikleri parçalarla şölene katılanlara güzel bir gece yaşattılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.