Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Kuraklık Uyarısı

Bafra Anadolu Lisesi Öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Naim Oktay öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı Hükümet Konağı önünde 2021 yılında Türkiye ve Dünya da olabilecek çevre felaketlerine karşı önlemler alınması adına Çan çalarak uyarı ve ikazda bulundular.

A+A-

Bafra Anadolu Lisesi Öğrencileri ve İngilizce öğretmenleri Naim Oktay nezaretinde Cumhuriyet Meydanında Küresel Felaketlere karşı Türkçe ve İngilizce basın açıklaması yaptı.

 

Bafra Cumhuriyet Meydanında toplanan Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri 15 yıldır 31 Aralık günü yeni yıla girmeye saatler kala tüm Dünya Ülkelerine vatandaşlarına Küresel Isınma ve akabinde yaşanacak çevre  felaketlerine karşı Çan çalarak uyarırken, yeni tip korona ( kovid 19 ) bulaşıcı virüs hastalılığının yaşandığı şu günlerde kendisini bekleyen doğal felaketler konusunda düşünmelerini istediler.

 

Kutup Ayısı kostümü ve dünyanın buzul iskemlesi üzerinde darağıcına asılı kolografisi, İngilizce ve Türkçe Pankartlarla birlikte mini bir sokak tiyatrosu yapan öğrenciler tüm doğal varlıkların korunması ve toplumsal bilinç oluşturulması adına Bafra'dan tüm Dünya Ülkelerine İngilizce ve Türkçe basın açıklamsıyla  uyarı ve ikazda bulundular.

Etkinliğe ise 15 yaşındaki İsveçli çevreci kız çocuğu Greta'nįn yanı sıra bu anlamlı etkiliğe tüm çevre dernekleri ve Bafra Tema Vakfı da destek verdi.

 

Anadolu Lisesi  öğrencisi Beliz Kale ;

‘’Küresel ısınma tüm Dünya Ülkeleri olduğu gibi Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor diyen Kale şimdiden Kuraklık tehdidi baş gösteriyor. Kışlar yağışsız geçiyor, ağaçlar erken çiçek açıyor. Bu gün ortalama 0,9 derece dünyanın sıcaklığı artmış durumda. Buzulların erimesiyle hem deniz seviyesi yükselme hem de ısınma var. Verilere göre dünyanın en büyük ikinci buz örtüsü Grönland'da Temmuz ayında 179 milyar ton buz eridiği açıklandı.

Sibirya, Alaska, Kanada ve Türkiye yangınlar nedeniyle Haziran ayında 50 megaton, Temmuz ayında ise 79 megaton Karbondioksit salımı oldu. Son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşan yangınlar nedeniyle her bir dakika da bir futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan maalesef yok oluyor. Her geçen gün sel ve erozyon riskleri artıyor. Geçen ay Ülkemiz de meydana gelen sel felaketleri sebebiyle yüzlerce vatandaşımızı kaybettik.Her yıl 7 milyon prematüre neden olan hava kirliliği erken ölümleri tetikleyen dördüncü en büyük ölüm nedeni olarak görülürken, dünya da hava kalitesi verilere göre het 10 kişiden 9'u nefes alışında sağlığa zararlı hava soluyor. Toprakta biriken atıklar ise Cilt hastalıklarına, kastıkanıklarına ve merkezi sinir bozukluklarına neden oluyor. Dünya genelinde

kirlilikten dolayı 1 milyondan fazla insan temiz suya ulaşamıyor. Bu korona ( Covit 19) gibi başka bulaşıcı hastalıkların da insanoğlunun yakasını bırakmayacağı anlamına gelmektedir’’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.